Početna Prijedorski region GRAD IZDVOJIO 100.000 KM ZA NASTAVAK GRIJNE SEZONE

GRAD IZDVOJIO 100.000 KM ZA NASTAVAK GRIJNE SEZONE

????????????????????????????????????
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Prijedor obezbijediće potrebna sredstva za redovan završetak grijne sezone, rekao je danas gradonačelnik Dalibor Pavlović. Po njegovim riječima, grijanje u Prijedoru bilo je dovedeno u pitanje, jer je novo rukovodstvo „Toplane“ zateklo količinu drvne biomase koja bi bila dovoljna za samo tri dana grijanja.

– Od juče ja i direktor „Toplane“ ulažemo velike napore da obezbijedimo sječku, da grijanje ne stane. I dogovorili smo dobavljače koji su još jutros počeli da dostavljaju materijal. Grad mora stati iza toga. I to u uslovima kad se borimo da isplatimo plate, mi moramo pomagati i “Toplanu“ – izjavio je Pavlović.

Za preostalih tridesetak dana grijne sezone potrebno je oko 300.000 KM,  napomenuo je gradonačelnik, dodajući da je danas uplaćeno 100.000 KM kako bi se obezbijedila sječka za narednih deset dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Isplatom ovih sredstava na računu grada je ostalo 100.000 KM. Sami tim možemo doći u fazu da je ugrožena isplata plata radnicima, stipendije i ostala budžetska davanja. Za to se možemo zahvaliti prethodnoj vlasti – naveo je Pavlović.

Po riječima gradonačelnika, nedostatk sječke je samo vrh ledenog brijega, jer ukupne obaveze „Toplane“ iznose 36.680.414 KM, da u narednoj godini na naplatu dospijeva  18 miliona KM, te da se  dobavljačima, sa zateznim kamatama, duguje oko dva miliona KM.

Novi v.d. direktora „Toplane“ Duško Miletić rekao je da je zatekao tendere  u vezi sa kojima se vode žalbeni procesi, i to zato što je prethodna vlast namještala tendere podobnima.

On se zahvalio gradonačelniku na pruženoj podršci, kao i direktoru Šumskog gazdinstva „Prijedor“ Saši Bursaću, jer je odobrio potrebne količine biomase.

– Građani ne treba da brinu, jer će grijanje biti uredno isporučeno. Prethodno rukovodstvo „Toplane“ dovelo je mene i upravu preduzeća da odlučujemo o nećemu i možda da dovodimo zakonist u pitanje, a sve kako bi Prijedor imao grijanje – izjavio je Miletić. On je naglasio da „Toplana“ ne može da učestvuje na javnim konkursima „Šuma Srpske“, te da se sad mora pribjegavati nekim dugim pregovaračkim postupcima i rješenjima kad su u pitanju javne nabavke.

Podsjetimo da je ranije bivši direktor „Toplane“ Zoran Knežević navode o nedostatku biomase ocijenio kao netačne.

– Tenderi jesu bili u žalbenim postupcima i trenutno se jedan okončava, ali ugovor o snabdijevanju „Toplane“ drvnom sječkom postoji. I novo rukovodstvo moraće sa njima da obavi razgovore kako bi se kontinuitet isporuke očuvao – rekao je Knežević.

KV

ASHA prodaja vozila