Početna Prijedorski region GRAD I RUDARSKI FAKULTET SUFINANSIRAĆE SMJEŠTAJ STUDENATA

GRAD I RUDARSKI FAKULTET SUFINANSIRAĆE SMJEŠTAJ STUDENATA

Predstavnici Grada Prijedora i Rudarskog fakulteta Prijedor Univerziteta u Banjaluci potpisali su danas Memorandum o saradnji po više osnova.

– Grad se obavezao da će, zajedno sa Rudarskim fakultetom, sufinansirati smještaj studenata koji nisu sa teritorije Prijedora, a cilj je da ovaj fakultet ima veći broj studenata. Rudarski fakultet se obavezao da će do 10. oktobra ove godine izraditi dokument sa opisom lokacija mineralnih sirovina na teritoriji grada Prijedora, njihove upotrebljivosti, stepena istraženosti, ekonomičnosti i eventualne eksploatacije –  rekao je gradonačelnik Dalibor Pavlović.

On je podsjetio da saradnja Grada i ovog fakulteta postoji već nekoliko godina i izrazio zadovoljstvo što nova gradska vlast nastavlja tu saradnju. Dekan Vladimir Malbašić rekao je da potpisani memorandum dobija na kvaliteti i činjenicom da se Rudarski fakultet polako uključuje u ostvarivanje nekih potreba grada.

– Učestvovaćemo u izradi dokumenta koji bi trebalo da da pregled svih mineralnih resursa i sirovina na području prijedorske regije, a koje će biti interesantne za stvaranje nove vrijednosti – istakao je Malbašić pozivajući buduće studente iz BiH da upišu Rudarski fakultet u Prijedoru, jer rudarstvo, kako je rekao, ima budućnost.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila