Početna Prijedorski region GRAD DOBIO ODJELJENJE ZA POLJOPRIVREDU I RURALNI RAZVOJ

GRAD DOBIO ODJELJENJE ZA POLJOPRIVREDU I RURALNI RAZVOJ

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gradskoj upravi Prijedor formirano je novo odjeljenje – za poljoprivredu i ruralni razvoj. Za vršioca dužnosti načelnika ovog odjeljenja imenovan je Danijel Egić, diplomirani inženjer poljoprivrede.

Imajući u vidu da je gotovo 70 odsto površine grada Prijedora ruralno područje i da na njemu živi oko 40.000 ljudi, kako ističe Egić, formiranje Odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj je jako dobar potez Gradske uprave.

– Na ovaj način poljoprivredni će moći da brže i jednostavnije obave sve što je vezano za poljoprivredu. Što se tiče rada odjeljenja u narednom periodu, postoje projekti i obaveze koje završavamo. Radimo kontinuirano. Neke od važnijih stavki koje u što kraćem roku moramo završiti su hladnjača u Omarskoj i novi pravilnik za podsticaje – dodao je Egić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj formiranja pomenutog odjeljenja je veća podrška poljoprivrednicima sa ovog područja, poručuju iz Gradske uprave Prijedor.

– Očekujemo da će ovo biti prvi korak ka boljem razvoju poljoprivrede i odnosa Grada prema poljoprivrednicima i da će u narednom periodu saradnja između ovog odjeljenja i poljoprivrednih proizvođača biti još bolja – istakao je gradonačelnik, Dalibor Pavlović.

Novo gradsko odjeljenje smješteno je u zgradi nove tržnice na Pećanima.

– Smatram da je ovo veoma dobar potez, jer će Grad Prijedor,  poljoprivredni proizvođači i kupci, ali i Gradska tržnica imati višestruku korist – rekao je Darko Zgonjanin, direktor Gradske tržnice Prijedor.

Odsjek za poljoprivredu je funkcionisao unutar Odjeljenja za privredu i poljoprivredu, koje je sada preimenovano u Odjeljenje za privredu i preduzetništvo, na čelu sa Radom Rosićem.

KV

ASHA prodaja vozila