Početna Turizam Grad Bihać pomaže turizam

Grad Bihać pomaže turizam

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić potpisao je u petak sa Arminom Amidžićem, v.d. direktorom Turističke zajednice Grada Bihaća Ugovor o saradnji u implementaciji programa subvencioniranja turističkih i ugostiteljskih usluga putem vaučera.

Potpisivanje ugovora rezultat je zajedničkih napora gradske uprave Bihaća i TZ Grada Bihaća da pomognu ovdašnje turističke radnike i ugostitelje kojima je pandemija COVID -19 nanijela velike ekonomske štete, a samim time i Gradu Bihaću u cijelini.

“Krećemo u zajednički projekat Grada Bihaća, TZ Grada Bihaća i UNDP-a koji će objavom javnog poziva za sve pružaoce usluga i portala grupne kupovine u slijedeći ponedjeljak krenuti sa realizacijom. Cilj nam je da se što više građana BiH odazove našem projektu za kojeg smo osigurali putem gradskog budžeta 100.000 KM, a naš partner UNDP 54.000 KM u okviru Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji finansira Vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP)“, kazao je v.d. direktor Amidžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomenuta subvencija predviđa podršku svakoj turističkoj ponudi iz javnog poziva sa vaučerom od 200 KM, što bi prema projekciji i očekivanjima TZ Grada Bihaća trebalo osigurati minimalno 2800 noćenja u gradu Bihaću.

“Ovo je konkretna pomoć turizmu u našem gradu i očekujemo da će zahvaljujući ovom projektu povećati broj domaćih turista u našem gradu i da ćemo dodatno prezentirati naše ljepote domaćim turistima”, naglasio je Amidžić.

Ističući da je program subvencioniranja turističkih i ugostiteljskih usluga putem vaučera još jedan doprinos Grada Bihaća u ekonomskom oporavku privrede u Bihaću nakon pandemije COVIDA-19, gradonačelnik Šuhret Fazlić kazao je da je dosadašnjih 1,3 miliona KM izdvojenih za podršku privrednim subjektima koji nisu radili za vrijeme koronavirusa, uveliko pomoglo oporavku privrede u Bihaću.

“Kako nam je turizam jedna od razvojnih šansi odlučili smo da kroz ovaj projekat konkretno pomognmo našim turističkim djelatnicima koji su uložili značajna sredstva u povećanje smještajnih kapaciteta i turističke ponude pred ovu sezonu. Od ovog projekta svi će imati koristi a najviše naš grad i njegova promocija kod domaćih turista”, naglasio je gradonačelnik Fazlić.

ASHA prodaja vozila