Početna BiH Gorivo u Srpskoj pojeftinjuje za pet do deset feninga

Gorivo u Srpskoj pojeftinjuje za pet do deset feninga

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorivo u Republici Srpskoj pojeftiniće pet do deset feninga po litru, kao posljedica Uredbe kojom je ograničena marža distributerima nafte i naftnih derivata u maloprodaji, rečeno je Srni u Grupaciji za promet naftom i naftnim derivatima pri Privrednoj komori Republike Srpske.

Izmjena cjenovnika u pomenutom rasponu se ne odnosi na Hercegovinu, gdje je cijena trenutno nešto viša nego u ostatku Republike Srpske, pa će doći i do njenog značajnijeg smanjenja.

– Distributeri nafte i naftnih derivata u Republici Srpskoj će poštovati Uredbu o ograničavanju marži koju je donijela Vlada Republike Srpske, ali će istovremeno uputiti inicijativu Republičkom štabu za vanredne situacije i Vladi da ona bude izmijenjena i da se u njoj nađe i ograničena minimalna marža na trgovinu naftom i naftnim derivatima u visini od 20 feninga po litru – istakli su u Grupaciji za promet naftom i naftnim derivatima pri Privrednoj komori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Distributeri žele da se na taj način zaštite od onih kojima distribucija nafte i naftnih derivata nije osnovna djelatnost i koji posežu za damping cijenama i time ugrožavaju distributere koji posluju u skladu sa važećim propisima.

Vlada Republike Srpske donijela je pomenutu uredbu kako bi spriječila zloupotrebe i divljanje cijena goriva u vrijeme borbe sa epidemijom virusa korona.

(RTRS)

ASHA prodaja vozila