Početna Zanimljivosti Gorica Dodik o srednjem prstu: To je malo šta ste zaslužili

Gorica Dodik o srednjem prstu: To je malo šta ste zaslužili

NAKON što je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas pokazao srednji prst pri odlasku nakon saslušanja u Tužilaštvu BiH, reagovala je njegova kćerka na Tviteru.

Naime, Gorica Dodik je na svom zvaničnom Tviter profilu podijelila vijest o potezu Milorada Dodika uz komentar: “To je malo šta ste zaslužili“.

Dodik je službenom vozilu prošao pored novinara i ušao na sporedni ulaz u zgradu Tužilaštva BiH.

Dodik je manifestovao prostakluk pokazujući “srednji prst” iz automobila dok je prolazio pored novinara.

 

Nije ovo upućeno novinarima nego svekolikoj javnosti posredstvom novinara. Ovaj srednji prst je upućen svima nama koji nismo u tim limuzinama. Dakle, uputio ga je i majkama palih srpskih boraca i ratnim vojnim invalidima VRS, uputio ga je djeci u obdaništu i njihovim tetama, medicinskim sestrama, učiteljima i profesorima, uputio ga je rudarima i gimnazijalcima, vodoinstalaterima i studentima, srportistima i sportskim radnicima, trudnicama, bakama i dekama, srednji prst je i za vozače i željezničare, za slučajne prolaznike i putnike namjernike, za svu vašu rođenu i nerođenu familiju, za sve nas koji ćemo ovo vidjeti na tv, na portalima i u novinama.

 

Dodik je vilu prije 15 godina platio 750 hiljada evra. Kada je ova afera otvorena, on je tvrdio da je spornu nekretninu platio novcem od kredita koji je podigao u Pavlović banci.

Kredit je podigao godinu dana kasnije od kupovine vile. Potrebne papire za kredit je ovjerio pečatom Vlade Republike Srpske, jer je tada bio premijer Republike Srpske. Dodik je negirao tvrdnje da je ugovor za kredit ovjerio pečatom Vlade Republike Srpske.