Početna Svijet Gori katedrala Notr Dam, srušen glavni toranj

Gori katedrala Notr Dam, srušen glavni toranj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz čuvene pariške katedrale Notr Dam u ponedjeljak popodne počeo se uzdizati gusti dim. Gori krov crkve, a BBC javlja da je buktinja srušila glavni toranj katedrale.

Uzrok požara još nije poznat, ali vatrogasci pretpostavljaju da bi mogao biti povezan s radovima na renoviranju crkve, javio je BBC.

U toku je akcija gašenja vatre, naveli su vatrogasci. Rojters javlja da je vatra zahvatila dva zvonika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korisnici društvenih mreža objavljuju fotografije i video snimke na kojima se gusti dim izdiže iznad građevine stare 850 godina.

“U katedrali Notr Dam u Parizu u toku je zastrašujući požar”, rekla je gradonačelnica Pariza An Hidalgo na Twitteru, prenosi Rojters.

U toku je velika akcija, saopštili su vatrogasci, dok je portparol gradske uprave na Twitteru potvrdio da je područje oko katedrale zatvoreno.

Katedrala Notr Dam je bila usred rekonstrukcije čija je vrijednost oko 6 miliona evra, neki njeni dijelovi su bili pod skelama, dok su bronzane statue uklonjene prošle nedelje zbog radova.

Francuski mediji citiraju vatrogasce koji su izrazili sumnju da je požar “potencijalno povezan” sa radovima na rekontrukciji, navodi agencija

Katolička crkva u Francuskoj prošle godine je poslala javni apel za spas katedrale koja se, prema njihovim riječima, počela raspadati.

ASHA prodaja vozila