Početna Prijedorski region Labuđi pjev autošovinista, ili kako stalno neuspješno pokušavaju zabraniti moja predavanja

Labuđi pjev autošovinista, ili kako stalno neuspješno pokušavaju zabraniti moja predavanja

U utorak sam u Prijedoru održao predavanje o temi: “Srbi u Bosni u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti”. Na predavanju sam pokazao brojne dokumente koji su svjedočili o autohtonosti Srba u Bosni i rušili teze američkih političara da su Srbi u Bosnu stigli 1992. Govorio sam o gorećem problemu Republike Srpske – depopulaciji, o tome da se sve manje djece rađa, što će u konačnici dovesti do toga da će Srbi sami ukinuti Republiku Srpsku tako što ne prave djecu. Završio sam porukama pomirenja, pozivima na suradnju sa druga dva naroda u Bosni i apelom da se Srbi okrenu duhovnim vrijednostima u ovom vremenu divljačkog materijalizma i ispraznosti. Postavlja se pitanje kome bi takvo predavanje moglo smetati?

Kao i u Banja Luci, gdje sam govorio o srpskom viteškom kodu i borilačkim vještinama kroz povijest, tako su i u Prijedoru organizatori bili izvrgnuti napadima, omalovažavanju, klevetanju. Po običaju, autošovinistički krugovi iz Beograda i korisni idiot jedne strane službe pokušali su zabraniti moje predavanje.

U agitiranje se uključio i zamjenik gradonačelnika Prijedora (čiju sliku sa nacističkom kapom su mi ustupili građani Prijedora), pa neki povjesničar koji broj žrtava Jasenovca umanjuje skoro do brojki koje je Tuđman navodio u svojoj knjizi “Bespuća povijesne zbiljnosti”, pa izvjesni Rade Ristanović, naučni saradnik iz Beograda, a osjetili su smrdljivi prsti raznih pripadnika katoličkih tajnih društava što se slikaju u haljinama (slike posjedujem), direktora muzeja žrtava genocida iz Beograda koji u šestoj deceniji života još nema doktorat….

Naravno da od zabrane nije bilo ništa. Da hoću, predavanje bih održao u stanu ovih korisnih idiota koji pokušavaju zabraniti moja predavanja. Jer jedno je sigurno, vrijeme autošovinista i drugosrbijanaca je prošlo, ovo vaše lajanje na Mjesec vam je labuđi pjeva.