Početna Sport Gomjenica dobija fudbalski teren sa umjetnom travom

Gomjenica dobija fudbalski teren sa umjetnom travom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prijedorskom naselju Gomjenica u toku su radovi na izgradnji fudbalskog terena sa umjetnom travom. Riječ je o projektu koji zajedno realizuju Grad Prijedor i Fudbalski savez Bosne i Hercegovine. Izdradnja novog fudbalskog terena dio je projekta „Razvoj infrastrukture omladinskog fudbala kroz širu društvenu zajednicu”, koji za cilj ima unapređednje infrastrukture za potrebe omladinskih pogona fudbalskih klubova.

Na ovaj način FK “Gomjenica” konačno dobija vlastiti stadion, budući da je teren “Celpaka” privatizovan zajedno sa stečjanom masom tog preduzeća. Potpredsjednik ovog kluba Željko Torbica zahvalio se gradskoj upravi na pomoći, jer riječ je o velikoj investiciji.

– Naš grad potpisao je ugovor sa UEFA-om, jer je vještačka trava donacija evropske kuće fudbala. Po tom njihovom projektu, u koji smo ušli prije godinu dana, grad finansira pripremne radove dok UEFA finansira plastični teren. I mogu reći da je ovo velika investicija, koja će koštati oko 450.000 KM – kaže Torbica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zemljište novog terena kupio je grad, budući da je jedan od uslova projekta da vlasnik zemljišta bude lokalna zajednica. Drugi je da klub ima mlađe kategorije. Uporedo sa izgradnjom terena Torbica najvljuje da će se krenuti sa izgradnjom infrastrukture, najprije ograde budući da je to jedan od kriterijuma za igranje utakmica. U “Gomjenici” se nadaju da će radovi biti gotovi do početka sezone. A bolji uslovi za igranje podižu i ljestvicu takmičarskih ciljeva kluba koji trenutno igra u Četvrtoj ligi PFS Prijedor. Takođe, nadaju se i većem interesovanju mladih igrača.

– Da biste imali igrača, klub, prvo morate stvoriti uslove. A na ovim našim prostorima mi kuburimo sa stadionim, a tereni su prilično lošem stanju. Na prste jedne ruke mogu se nabrojati kvalitetni stadioni u prijedorskoj regiji. Prema tome, jedan ovakav objekat je je veliki dobitak za Gomjenicu, Priejdor i šire područje – napominje Torbica.

On je rekao da će teren biti na raspolaganju i drugim prijedorskim klubovima, jer se na vještačkoj travi može igrati i u zimskom periodu. Izvođač radova je preduzeće “Prijedorputevi”.

ASHA prodaja vozila