Početna Biznis “Golfovi” nisu nikad bolje išli: Volkswagen prodao rekordan broj vozila

“Golfovi” nisu nikad bolje išli: Volkswagen prodao rekordan broj vozila

Njemački proizvođač automobila Volkswagen saopštio je danas da je prodao rekordan broj vozila u 2017. godini, što će mu vjerovatno donijeti lidersku poziciju u svijetu dvije godine poslije afere “diselgate”, u vezi sa emisijama gasova.

Automobilske marke koje posluju u sastavu Volkswagena prodale su zajedno 10,74 miliona automobila prošle godine, što je povećanje za 4,3 odsto.

Njemački gigant vjerovatno će nadmašiti japansku Toyotu, čija je prodaja u 2017. godini, prema sadašnjim procjenama, bila na nivou od 10,35 miliona automobila, prenio je AFP.

U trku za poziciju vodećeg svjetskog proizvođača automobila umiješao se i savez Renault-Nissan-Mitsubishi, koji je, prema projekcijama, prodao oko 10,5 miliona automobila.

Volkswagen se oporavio od udarca koji je pretrpio prije dvije godine, kada je otkriveno da je kompanija ugradila nelegalan softver u milione svojih automobila da bi varala na testovima emisija štetnih gasova.

Najveći rast njemački proizvođač je prošle godine zabilježio na tržištima Kine, SAD, Južne Amerike, centralne i istočne Evrope, dok je u zapadnoj Evropi prodaja povećana za skromnih 1,4 odsto.

Fokus

Dental Studio Prijedor