Početna BiH Godinu dana od velikog protesta Pravda za Davida

Godinu dana od velikog protesta Pravda za Davida

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je tačno godinu dana od kada je održan veliki protest grupe ”Pravda za Davida” na Trgu Krajine. Zbog toga su članovi Grupe ”Pravda za Davida” večeras na istom mjestu pustili dva balona u vazduh i obratili se javnosti.

Dva balona, jedna dunja i nekoliko članova Grupe ”Pravda za Davida”. Okupili su se večeras na Trgu Krajine u znak sjećanja na peti oktobar prošle godine kada je održan veliki protest na Trgu Krajine.

Tada se prema procjenama okupilo 40. 000 ljudi koji su došli da pruže podršku roditeljima Davida Dragičevića, Davoru i Suzani i da traže odgovor na pitanje ko je ubio Davida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Danas smo ovjde na Trgu sa dunjom kao obični građani isti onakvi kakvi smo bili i onda kada smo prvi put izašli na Trg. Nismo nikakvo Udruženje, ni politička partija, nismo takvi ni onda stali na Trg, pa tako ni danas.

Stojimo i stajaćemo uvijek uz roditelje. Uz Davida i ovu dunju kao simbol našeg oktobra nepravdi. 05.10. nije bila nikakva revolicija kako su je nazivali neki samozvani kritičari, ali je bio revolucija u našim srcima. Pravda za Davida” – poručila je član Grupe ”Pravda za Davida” Nensi Puškar.

Niko još nije procesuiran. Iz Okružnog javnog tužilaštva do danas nisu otkrili, tj. javnosti saopštili ko je i zašto ubio Davida Dragičevića. Umjesto toga, Osnovni sud u Banjoj Luci uputio je Suzani Radanović, majci ubijenog Davida Dragičevića poziv na usmeni pretres zbog krivičnog djela sprečavanja rada službenika i nepostupanja po naredbi. U pozivu se navodi da je Suzana Radanović počinila prekršaj 25. decembra prošle godine.

”14. oktobra, Suzana je pozvana na Sud što je veliki apsurd da se sudi roditeljima kojima je dijete ubijeno, a ne sudi se ubicima. 14.oktobra treba da podžimo majku” – kaže Puškar.

Članovi Grupe ”Pravda za Davida” 559 dana traže odgovore na dva pitanja ko je i zašto ubio Davida Dragičevića. Svaku veče se okupljaju u blizini Hrama Hrista Spasitelja i to će kažu nastaviti da rade sve dok Okružno javno tužilaštvo ne saopšti istinu javnosti.

(BN)

Dental Studio Prijedor