Početna Prijedorski region GLUMCI PONOVO NA POZORIŠNIM DASKAMA

GLUMCI PONOVO NA POZORIŠNIM DASKAMA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon višemjesečne pauze, zbog pandemije virusa korona, ansambl Pozorišta Prijedor ponovo je na daskama koje život znače. Okupili su se sinoć kako bi nastavili sa radom na novoj predstavi “Sile u vazduhu”, koju prema tekstu Nebojše Romčevića režira Slobodan Perišić.

Glumci su jedva dočekali da stanu na scenu. Kako kažu, od ove predstave mnogo očekuju.

– Ja vam ne mogu objasniti koliko sam uzbuđena. Kao da sam prvi put na sceni. Zaista smo svi srećni i uzbuđeni. Ova predstava ima sve uslove za uspjeh. Ja se nadam da će biti dugo igrana u našem pozorištu i šire – rekla je glumica Mirela Predojević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Iako mnogo radimo, atmosfera je predivna i vidi se da nam je svima nedostajala. Svi smo puni energije, jer smo imali dosta vremena da se odmorimo. Nadamo se da ćemo ovu predstavu što prije predstaviti našoj publici – dodala je Helena Milojica, polaznik Omladinskog dramskog studija “Živko Desnica”.

Nakon “Večere budala”, prijedorska publika imaće priliku da pogleda još jedan komad pod režiserskom palicom Slobodana Perišića. Sa radom na predstavi “Sile u vazduhu” krenuli su u februaru, sad konačno nastavljaju dalje.

– Riječ je o Romčevićevom diplomskom radu, tekst je napisan davno i igran je u mnogo pozorišta. Mogu reći, jako zanimljiv tekst, čak više za ekranizaciju, nego za pozorište. Ali po meni, to je njegova prednost zato što su scene kratke i dinamične – rekao je Perišić.

Premijera ove predstave planirana je polovinom oktobra.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila