fbpx

Gluhaković kupuje automobil sa staklenim krovom, wooferom, pojačalom…

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković kupuje dva automobila vrijednosti 100.000 KM, od kojih jedan, uz bogatu opremu, treba da ima i stakleni krov, ali i woofer i pojačalo. Tvrdi da će vozila koristiti Ugostiteljski servis.

Tender za kupovinu dva vozila, procijenjene vrijednosti 84.600 KM bez PDV-a, raspisan je juče.

Gluhaković kupuje jedno putničko i jedno teretno vozilo koja će, kada se uračuna porez, građane Srpske koštati 98.982 KM.

Putničko vozilo treba da bude dizel, s pogonom 4×4 i metalik crno, proizvedeno ove godine.

Popisana je i minimalna oprema koju vozilo mora da ima, pa je tako neophodno da posjeduje sistem za prepoznavanje objekata u pokretu, sistem za održavanje pažnje vozača, sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova…

Zanimljivo je da se pored prednjih i zadnjih parking senzora, te sistema četiri kamere za parkiranje, zahtijeva i inteligentni sistem za parkiranje.

Još zanimljivije je da se traži da putnički automobil ima audio sistem sa, ni manje, ni više, nego osam zvučnika sa wooferom i digitalnim pojačivačem.

Tu nije kraj, pa se zahtijeva i da vozilo ima električni stakleni panoramski krov, te električno podešavanje sjedišta, s opcijom grijanja.

Tu su i kožna sjedišta, zatamljena zadnja stakla, samozatamnjujući retrovizor, navigacija sa ekranom osjetljivim na dodir…

Za drugo, teretno, vozilo se traži da bude bijele boje, proizvedeno takođe ove godine, ali i da bude skromnije opremljeno od prethodnog vozila. Zahtijeva se, između ostalog, da ima eco način vožnje, klizna vrata s pomičnim staklom, limenu pregradnu stijenu…

Svi oni koji hoće da ponude vozila Ministarstvu trgovine i turizma RS to mogu da urade do 27. novembra.

Gluhaković: Vozila idu Ugostiteljskom servisu

Na pitanje za koje namjene kupuje vozila, u Ministarstvu trgovine i turizma RS su rekli da je „u toku otvoreni postupak koji je Ministarstvo raspisalo za nabavku jednog teretnog i jednog putničkog vozila“.

„Vozila su namijenjena za korišćenje u Ugostiteljskom servisu za potrebe republičkih organa Republike Srpske“, istakao je Gluhaković za portal CAPITAL.

Automobili kupovani i lani

Ministarstvo trgovine i turizma RS i polovinom prošle godine kupilo je više vozila, ukupne vrijednosti oko 200.000 KM.

I tada su automobili kupovani za Ugostiteljski servis, i to jedno teretno vozilo od 48.326 KM (Reno Trafik), te jedan putnički automobil vrijedan 46.374 KM (Reno Talisman).

Prije toga ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković je kupio i tri automobila za 114.262 KM, tačnije Škodu Superb (57.262 KM) i dvije Škode Rapid (57.000 KM).

(Capital.ba)

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila