Početna BiH Glavni grad BiH dobija nova vozila javnog prevoza, evo kako izgledaju (VIDEO)

Glavni grad BiH dobija nova vozila javnog prevoza, evo kako izgledaju (VIDEO)

Veliki koraci za reformu javnog prevoza su napravljeni, nastavljamo još odlučnije i sigurnije, isključivo u interesu svih građana Kantona Sarajevo”.

Ovako je glasila poruka sarajevskog ministra saobraćaja Adnana Štete prije nekoliko dana, uz koju je najavio dolazak novih trolejbusa, a danas i snimak.

“Uskoro na ulicama Sarajeva”, napisao je Šteta uz snimak.

Podsjetimo, ministar je u okviru ugovora za nabavku novih 25 trolejbusa sa firmom BKM Holding Šteta krajem decembra prošle godine potpisao Ugovor za nabavku dodatnih 10 trolejbusa sa istom bjeloruskom kompanijom.

Trolejbusi su opremljeni najsavremenijom opremom, u šta su se predstavnici Vlade Kantona uvjerili pri službenoj posjeti Minsku, nakon što je proizveden prvi sarajevski trolejbus.

“Naša nedavna posjeta Minsku omogućila nam je da se uvjerimo u kvalitet i sigurnost novih trolejbusa. Nakon analiziranja stanja sa trenutnim vozilima, pregovora koje smo imali pri toj posjeti, te podrške EBRD-a i EIB-a, odlučeno je da ćemo nabaviti i dodatnih 10 trolejbusa, odnosno ukupno njih 35, koji će vožnjom bez kontaktne mreže moći zamijeniti i autobuske linije, čime ćemo znatno promijeniti sliku javnog prevoza u kantonu, ali i unaprijediti kvalitet života svih nas”, rekao je ministar Šteta, nakon potpisivanja Ugovora.

Isporuka svih 25 trolejbusa se očekuje do proljeća, a novih 10 u septembru sljedeće godine.