Početna Zanimljivosti Gladovao 17 godina, a onda je potpisao za Real Madrid

Gladovao 17 godina, a onda je potpisao za Real Madrid

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majka mu je bila čistačica, otac ih je napustio kada mu je bilo 10 godina. Ona je zarađivala jako malo novca, a on je doprinosio tako što je zarađivao na ulici.

Međutim, došla je 1999. godina. Njemu je bilo 17 godina. Pretrčao je s loptom 35 metara i dao gol za pobjedu Intera protiv Barija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliku karijeru su mu predviđali, ali kako je i sam priznao – uprskao ju je.

U gostovanju na Canal+ italijanski napadač Antonio Cassano ispričao je svoju jako tešku životnu priču. Do potpisa profesionalnog ugovora zarađivao je 3.000 do 4.000 lira, što je 3-4 KM.

“Majka se jako puno žrtvovala. Nije išla u školu i ne govori dobro talijanski. Igrao sam nogomet na ulici, u uskim prolazima. Igrao sam za onoga tko mi je ponudio najviše novca. Tih dobivenih 4000-5000 lira je puno značilo mojoj obitelji”, prenosi Goal.com.

“Utakmica protiv Intera me učinila bogatim i slavnim. Fudbal radi čuda…”

“Mislim da mi je u životu nedostajala osoba s autoritetom. Da sam imao oca koji bi me vratio na pravi put, ne bih bio takav. Otac nas je napustio kada sam imao 10 godina. Moji su roditelji bili rastavljeni, a otac se vraćao u našu kuću iako je imao i drugu obitelj. Majci sam rekao da mora izabrati, ali ona je odbila jer je bila zaljubljena, željela je iskoristiti vrijeme s njim. Pobjegao sam tada na tri dana. Kada sam se vratio, rekao sam da ću sljedeći put otići zauvijek, nakon toga se moj otac više nije vraćao,” otkrio je Cassano.

Nekoliko godina nakon slavnog pogotka Interu, Cassano je ostvario transfer života – kupio ga je Real Madrid. Ali, Talijan svoju priliku u kraljevskom klubu nije iskoristio.

“Najviše žalim za Realom. Bio sam u najboljoj momčadi u historiji, mogao sam dugo ostati u klubu i postići puno toga. Mogao sam obilježiti fudbalsku historiju… Umjesto toga, ja sam slijedio svoj instinkt, griješio sam. Trener me nije stavljao u igru, a ja sam ga vrijeđao. A sve je krenulo dobro u Madridu, doveli su me kao zamjenu za Figa i Owena – dvije Zlatne lopte. Znači da sam bio jako važan, sa samo 23 godine.”

“U Realu sam upoznao dvojicu velikih igrača – Zidanea i Ronalda. Mnogi bi igrači u to vrijeme platili da budu u tom Realu. A ja sam se, kada nisam igrao, žalio. Ljutio sam se na sve bez ikakvog razloga. Jednom me Capello zamijenio, a ja sam razbio čitavu svlačionicu, izvrijeđao sam ga na španjolskom i na talijanskom. Bez ikakvog razloga. Nakon godinu dana svađanja sa svima, napustio sam Real”, kazao je Cassano, prenosi Goal.

Antonio Cassano od januara 2017. godine ne igra fudbal od kako je raskinuo ugovor sa Sampdorijom.

U karijeri je još nastupao za Romu, Milan, Inter i Parmu.

cera - Gladovao 17 godina, a onda je potpisao za Real Madrid