Početna Prijedorski region Gimnazija “Sveti Sava” Prijedor: Zbog začepljenja odvoda moguć PRELAZAK NA ONLAJN NASTAVU

Gimnazija “Sveti Sava” Prijedor: Zbog začepljenja odvoda moguć PRELAZAK NA ONLAJN NASTAVU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Gimnazije “Sveti Sava” Prijedor Veljko Janjetović izjavio je danas da je moguće da će se u ovoj školi preći na onlajn nastavu zbog začepljenja kanalizacionih odvoda u zgradi.

Prošle sedmice došlo je do začepljenja kanalizacionih odvoda. Pokušavalo se to riješiti. Pokušaće se i danas. Ako se ne uspije, prelazi se na onlajn nastavu rekao je Janjetović novinarima u Prijedoru nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

On je naveo da su o situaciji upoznati Štab i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Što se tiče epidemiološke situacije u vezi sa kovidom, tu je sve pod kontrolom. Do kada će onlajn nastava trajati, sve zavisi, dok se taj problem sa kanalizacionim odvodima ne riješi – dodao je Janjetović.

U prijedorskoj gimnaziji nastava u drugom polugodištu odvija se samo na prizemlju zbog oštećenja nastalih u zemljotresu usljed kojih sprat zgrade nije uslovan za izvođenje nastave.

Budući da škola ima 13 odjeljenja, a šest učionica u prizemlju, svih šest odjeljenja iz prve smjene nastavu je pohađalo u učionicama, dok se jedno od sedam odjeljenja druge smjene smjenjivalo na onlajn režimu.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović u više navrata je pozivao Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske da učestvuje u sanaciji štete na zgradi gimnazije, nakon što je grad neposredno nakon zemljotresa obezbijedio interventna sredstva za intervencije na krovu i dimnjacima.

Srna

ASHA prodaja vozila