Početna Sport Francuska se sprema za doček zlatnih momaka

Francuska se sprema za doček zlatnih momaka

Svjetsko prvenstvo i dalje je glavna tema u Francuskoj, koja se priprema da organizuje svečani doček svoje fudbalske reprezentacije nakon pobjede nad Hrvatskom u finalu Svetskog prvenstva u Rusiji.

Svjetsko prvenstvo, Svjetsko prvenstvo i još Svjetskog prvenstva – to je sve o čemu Francuska priča, piše AP.

Kako navodi, sportski dnevnik “Ekipa” (L”Equipe) raspoloženje mnogobrojnih navijača, koji ne mogu ni da zamisle da će euforija ikada izblijediti, opisao je naslovom “vječita sreća”.

Istovremeno, zemlja se sprema da organizuje svečani doček u vidu smotre u Jelisejskim poljima, gdje je više desetina hiljada ljudi slavilo poslije pobjede nad Hrvatskom u finalu Svjetskog prvenstva u nedelju.

Slavlja u Francuskoj redovno se završe s bar ponekim polomljenim prozorom izloga radnje i drugom pričinjenom materijalnom štetom, a nedjelja nije bila izuzetak.

Francuska policija je čak upotrijebila suzavac i vodene topove nakon što se slavlje na ulicama Pariza pretvorilo u nerede.

Kako je prethodno objavio B92, angažovana su i specijalna policijska vozila za razbijanje demonstracija.

Portal se poziva na fotografije sa društvenim mreža na kojima se, kako navodi, može vidjeti “divljanje navijača” na ulicama francuske prestonice.

Prevrtani su automobili i obijane prodavnice, dok je policija gađana kamenicama i flašama.

Dental Studio Prijedor