Početna Prijedorski region Fondacija “Zajednički put” Prijedor: Djeca, mladi i penzioneri uče njemački, švedski i...

Fondacija “Zajednički put” Prijedor: Djeca, mladi i penzioneri uče njemački, švedski i norveški

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fondacija “Zajednički put” iz Prijedora organizirala je i ove godine školu stranih jezika, po osmi put. Polaznici mogu birati između njemačkog, engleskog, italijanskog, francuskog, ali i švedskog i norveškog. Branko Radinović, portparol Fondacije, kaže da je najviši interes za njemački jezik.

 Prihvatljive cijene

– To je nekako i normalno s obzirom na to da je mnogima interesantan zbog posla. No, neki žele da obnove znanje, poput jedne penzionerke koja je dugo radila kao direktorica u jednoj prijedorskoj firmi. Pravila nema, jezike uče djeca, ali i najstariji Prijedorčani i mogu reći po prilično prihvatljivim cijenama – kaže Radinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje da je ideja da Fondacija obogati svoj sadržaj i školom jezika promovirana na jednom od njihovih projekata – Školi liderstva. Polaznici su tražili način da se do znanja stranih jezika dođe na jeftiniji način.

Prilika za profesore

– Tako je nastala i ova škola. Ona je trenutno samoodrživa. Uglavnom imamo mlade profesore kojima je ovo sjajna prilika da malo usavrše svoje znanje, ali i da nešto dodatno i zarade. Ugovor je sklopljen s Centrom “Sunce”, gdje u odličnim uvjetima organiziramo časove – kaže Radinović.

Može i na rate  

U septembru je upisana prva grupa polaznika, a u narednom mjesecu, u drugom ciklusu, bit će upisana još jedna. U zavisnosti od interesa, organiziraju se ubrzani tečajevi jezika, posebno njemačkog, ali i kursevi za djecu. 

– I sve može na rate. Ubrzani njemački košta 40 maraka u tri rate, a standardni kurs 35 maraka u četiri rate – kaže Radinović.  

(Avaz)

ASHA prodaja vozila