fbpx

Fondacija „Idriz Jakupović“ svečanom Akademijom obilježila četvrtu godišnjicu

Fondacija „Idriz Jakupović“  je u gradskom Pozorištu svečanom Akademijom, promocijom monografije i dodjelom počasnih nagrada Fondacije obilježila četiri godine postojanja i rada.

Fondaciju, koja nosi ime njegovog oca koji je 92 godine ubijen u logoru Omarska osnovao je Ajdin Jakupović, doktor dentalne medicine, poznati humanista koji je do sada u ove četiri godine, donirajući vlastita sredstva, s preko 200 000 maraka, pomogao brojnim u BiH. Kaže da je posebno ponosan na činjenicu da Fondacija pomaže svim narodima i narodnostima, onim kojim je pomoć zaista potrebna.

– Danas sam i najsretniji čovjek na svijetu, jer sam ispunio želju mog oca koji je prije rata želio da napravi Fondaciju koja će stipendirati učenike i studente. Fondacija je osnovana na moju inicijativu i do sada smo dali preko stotinu stipendija za učenike i studente, obezbijedili novčana sredstva za izdavanje 12 knjiga , godišnje podijelimo preko 700 bajramskih i novogodišnjih paketića , pomogli smo 43 sportska kolektiva u BiH…

Fondacija je djelovala u 22 opštine u BiH. Ljude, onim kojim pomažemo ne dijelimo po nacionalnosti. To nas ne interesuje. – rekao je je doktor Ajdin rođeni Prijedorčanin koji živi i radi u Sanskom Mostu

Ovogodišnji dobitnici počasnih nagrada Fondacije „Idriz Jakupović“ dolaze iz Austrije, Turske, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Danske, i Bosne i Hercegovine.

 

K.V.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila