Početna Region Folksvagen dolazi u Hrvatsku? Zagreb pripremio ponudu koja se ne odbija

Folksvagen dolazi u Hrvatsku? Zagreb pripremio ponudu koja se ne odbija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska Vlada u srijedu otvara razgovore sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel o dolasku Folksvagena u Hrvatsku.

Iako je pre tri nedjelje šef proizvodnje VW-a Andreas Tostmann izjavio za Reuters da ne traže alternativnu lokaciju za svoju milijardu i po evra vrijednu novu fabriku, ministar privrede RH Darko Horvat tvrdi da je hrvatska Vlada pripremila ponudu njemačkom investitoru i da je odlučna u tome da se to ulaganje realizuje u Hrvatskoj.

Horvat navodi da je Vlada prethodno dobila i obradila sve zahtjeve menadžmenta Folksvagena. Pronašla je i tri potencijalne lokacije za fabriku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Razgovoraćemo sa gospođom Merkel o tome da VW realizuje svoju investiciju u Hrvatskoj, a Vlada je sastavila ponudu za VW i pronašla tri lokacije na kojima postoji spremnih milion kvadrata zemljišta i svi drugi uslovi, a traženo je 40 parametara, da se ta investicija ostvari”, rekao je Horvat.

Dodao je da su tri lokacije za fabriku: Varaždin, Ivanić-Grad i Dugo Selo. Ni u jednom drugom dijelu Hrvatske nisu pronašli toliko slobodnog zemljišta spremnog za investiciju u kombinaciji sa drugim uslovima, poput ljudskih i obrazovnih kapaciteta i planova razvoja za narednih 20 godina.

“Želimo Hrvatsku brendirati kao destinaciju izvrsnosti – ili ćemo sami stvoriti takve prilike ili ćemo ostati na prodaji sunca i čistog mora, ili pak zdrave hrane, iako smo svesni da dobar dio hrane zapravo uvozimo”, kaže Horvat, a prenosi Večernji list.

ASHA prodaja vozila