Početna BiH FlyBosnia traži kabinsko osoblje, otvorili 30 radnih mjesta

FlyBosnia traži kabinsko osoblje, otvorili 30 radnih mjesta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FlyBosnia je raspisala oglas za prijem kabinskog osoblja. Kako se navodi u oglasu, otvoreno je 30 radnih mjesta.

FLYBOSNIA d.o.o.  je aviokompanija sa sjedištem u Sarajevu koja putnicima pruža sigurno i modernizirano putovanje i ugodno iskustvo. Nudimo brzu povezanost ljudi, mjesta, poslovnih partnera i kultura iz regije Jugoistočne Evrope i zemalja Vijeću za zaljevsku saradnju (GCC), poštujući najviše zdravstvene standarde. U isto vrijeme, naša je obaveza promovirati BH turizam i ekonomiju na SEE i GCC tržišta, navodi aviokompanija.

U skladu sa trenutnim poslovnim planovima, raspisali su oglas za prijem u radni odnos na određeno vrijeme na poziciju Kabinsko osoblje (stjuardesa/stjuard) kojim se traži 30 izvršilaca.

Podsjetimo, aviokompanija ima iza sebe težak period jer je tokom pandemije bila suočena sa velikim finansijskim gubicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine otpustila je veliki broj radnika i vratila jedini preostali avion koji je imala u svojoj floti. U međuvremenu je zbog neplaćanja i sarajevski aerodrom raskinuo ugovor s ovom kompanijom.

No, kompanija je najavila kako će 2021. godine obnoviti letove iznajmljivanjem tri aviona.

Ove ljetne sezone FlyBosnia će prema najavača izvesti veći broj čarter letova između Sarajeva i Turske. Naime, dvije najveće turističke agencije u zemlji Fibula i Centrotours potpisali su sporazum s ovom kompanijom koja će letove obavljati u njihovo ime.

biznisinfo.ba

ASHA prodaja vozila