fbpx

FlyBosnia od novembra uvodi linije za Rim

Naime, kako saznajemo, promotivni let planiran je za 17. oktobar kada će Airbus A319 poletjeti iz Sarajeva za italijansku prijestolnicu. Nakon toga, od novembra počinju komercijalni letovi. Infomracije o prodaji i cijeni ulaznica do tada će biti poznate.

Ipak, postoji mogućnost da neće dugo potrajati letovi na liniji Sarajevo – Rim jer FlyBosnia ozbiljno razmatra izmještanje svojih operacija na aerodrome u Tuzlu i Mostar zbog, kako su nam kazali, velikih troškova na sarajevskom aerodromu.

U tom slučaju, let za Rim odvijao bi se sa Aerodroma u Mostaru, dok bi se letovi za London i druge evropske metropole odvijali sa Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Podsjećamo, FlyBosnia nedavno je nakon 12 godina uvela direktni let iz Sarajeva za London koji je putnicima dostupan dva puta sedmično, utorkom i subotom. Međutim, zimski period donosi nove izazove za FlyBosniu zbog čega je moguće očekivati promjene u redu letenja.

Kako saznajemo, zbog operativnih problema kao što su loše vrijeme, odleđivanje aviona, alternacija i slično, tokom zime FlyBosnia će nastaviti letjeti sa jednim avionom.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila