Početna Biznis Firme iz BiH na najvažnijem sajmu na svijetu

Firme iz BiH na najvažnijem sajmu na svijetu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine uz podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Herzegovine, po jedanaesti put organizuje zajednički nastup bh. kompanija iz oblasti metaloprerađivačke i mašinske industrije na Hannover Fair – najvećem međunarodnom sajmu industrijskih tehnologija u svijetu koji se održava u periodu 01.04-05.04.2019. godine u Hanoveru, Savezna Republika Njemačka.

Bh. firme, kao i prethodnih godina, nastupaju na odvojenom štandu u Hali 4 (namjenjenoj za podugovaranje), ukupne površine 64m2. Trenutno na sajmu zajedeno sa Vanjskotrgovinskom/ Spoljnotrgovinskom komorom nastupa šest bh kompanija: ATT d.o.o. Gorni Vakuf, Cromex d.o.o. Prijedor, Inox Ajanović d.o.o. Tešanj, Medena Commerce d.o.o. Tešanj, Novi Jelšingrad d.o.o. Banja Luka i Zinkteknik d.o.o. Mostar.

Hanoverski sajam je tokom više od šezdeset godina izrastao u vodeći svjetski sajam industrijih tehnologija i materijala, a nastup na istom je odlična prilika svima koji žele predstaviti tehnološka rješenja, materijale ili proizvode, ali i one koji tragaju za kvalitetnim kontaktima i partnerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za bh. kompanije nastup na ovom sajmu predstavlja dugoročnu investiciju. Kompanije koje su izlagale svoje proizvode više od dva puta, navele su da im je sajam pomogao da ostvare pozitivne pomake u poslovanju, povećanju prodaje i broja zapolenih.

U okviru sajma HANNOVER MESSE održavaju se i poslovni susreti privrednika, u organizaciji Evropska preduzetnička mreža (EEN) i drugih profesionalnih organizacija za pružanje podrške biznisu.

Od 2005. godine održano je preko 20.000 poslovnih sastanaka a učestvovalo preko 3.000 kompanija iz 60 različitih zemalja.