Početna Prijedorski region FESTIVAL CRTEŽA I MUZIKE ZAVRŠEN IZLOŽBOM I KONCERTOM

FESTIVAL CRTEŽA I MUZIKE ZAVRŠEN IZLOŽBOM I KONCERTOM

U Galeriji „Sreten Stojanović“ večeras je otvorena izložba portreta nastalih tokom Festivala crteža i muzike. Na Festivalu je učestvovalo devet studenata iz Beograda, Banjaluke i Novog Sada, sa mentorima Nenadom Nastićem i Milanom Krajnovićem. Oni su protekla dva dana crtali portrete u galerijskom prostoru, a građani su bili dobrodošli da prate njihov rad.

„Veoma sam zadovoljna Festivalom, a nadam se da će se i publici dopasti naš rad. Uložili smo mnogo truda i crtali konstantno“, utisci su Marije Čenić, studentkinje iz Banjaluke.

Izložba će biti otvorena mjesec dana. Obuhvata preko dvadeset portreta, od kojih je polovina nastala tokom trajanja 14. Festivala crteža i muzike, a drugu polovinu su studenti donijeli u Prijedor. U vlasništvu Galerije „Sreten Stojanović“ ostaće 12 crteža, potvrdio je v. d. direktora Aleksandar Drinić. Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević nada se da su i gostujući studenti uživali koliko i domaćini gledajući njihov rad. Festival crteža i muzike trajao je četiri dana, a zatvoren je večeras koncertom banjalučke violinistkinje Natalije Todorović, uz klavirsku pratnju Vlade Danića. Ovogodišnji festival bio je posvećen dugogodišnjem direktoru prijedorske galerije, Tihomiru Ilijaševiću.

kozarski.com