FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RINGIER
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RINGIER

Snimak je na Fejsbuku objavio Predrag Kukolj, opozicioni aktivista, koji je pokušao da uđe u vilu alu mu obezbjeđenje nije dozvolilo. Međutim, rečeno mu je da je u toku skup povodom Dana Grada.

Na snimku se vide brojne limuzine kojima su gosti došli na Kozaru.

– Dok Prijedor strahuje od novih poplava, “elita” u tajnosti slavi na Kozari. Nije da nisu zaslužili – opisao je Kukolj.

Prije toga, u Prijedoru je održana svečana akademija, a potom su slavljenici odlučili da odu na planinu.

Problem je što se to dešava u vrijeme kada, zbog obilnih padavina, Sana prijeti da poplavi Prijedor. Mnogi Prijedorčani, ali i građani okolnih opština, noćas nisu oka sklopili, a da kuriozitet bude veći, gradski Štab za vanredne situacije juče je proglasio prvi stepen pripravnosti u odbrani od poplava, u iščekivanju redovne kote koja iznosi 420 centimetara. Takođe, otkazali su koncert Miroslava Ilića koji je bio najavljen za danas.

 

Međutim, prema jutrošnjim informacijama sa sajta grada, Sana je u gradu na koti 442 centimetra, a rijeka Gomjenica 476 centimetara i idu ka 4,5 metara kada se proglašava vanredna odbrana od poplava.

Da li je baš sada vrijeme za svečane večere?

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor kaže za Srpskainfo da je samo otišao da pozdravi goste na večeri i da se odmah vratio na teren gdje je, kako tvrdi, punio vreće s pijeskom.

– Nama su, povodom Dana Grada, došli brojni gosti, gradonačelnici, ministri u Vladi Srbije… Nakon akademije ljudi su otišli na večeru. Nije bilo nikakve fešte, nikakvog slavlja, brzo su se razišli. Neću da odgovaram na neozbiljne tvrdnje i spekulacije, vama sam se javio iz pristojnosti. Neka pokaže da je bila fešta i dokle se ostalo – poručuje Javor.

– Sve je to uredu. Ali, Prijedoru svakih pola godine prijete poplave, a gospoda koja vodi grad skoro ništa po tom pitanju nije uradila. Umjesto toga, gospoda je sinoć slavila. Vjerujte, ovdje nikom nije do slavlja – odgovara Predrag Kukolj.

Za Srpskainfo kaže da je na Mrakovicu otišao nakon što je dobio Dojavu o slavlju, poslije svečane akademije koja je održana u Pozorištu. Priznaje da se nije mnogo zadržavao na Kozari, a budući da nije mogao da uđe u vilu, nije siguran ko je sve bio prisutan. Ali, kaže da je čuo da je na večeri bilo gradsko rukovodstvo kao i pojedini članovi Vlade RS.

 

Srpskainfo