Početna BiH FBiH: Od 1. maja će raditi frizerski i kozmetički saloni

FBiH: Od 1. maja će raditi frizerski i kozmetički saloni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federalni štab Civilne zaštite zvanično je donio naredbu prema kojoj se za tri dana, 1.,2. i 3. maj, dakle za petak, subota i nedjelja, ponovo uvodi policijski sat.

Naime, za 1. maj se naređuje zabrana okupljanja za više od pet osoba, a policijski sat će biti uveden za prva tri dana maja u trajanju od 22 do pet sati ujutro.

Iako je Krizni štab Ministarstva zdravstva FBiH predložio da se uvedu mjere zabrana kretanja starijim od 65 i mlađima od 18 godina, Federalni štab nije donio takvu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba naglasiti da je ovim dvjema kategorijama građana prošlosedmičnom naredbom Federalnog štaba dozvoljeno kretanje koje mogu iskorištavati samo u određenim danima sedmice i u određenom razdoblju dana. Tako je za djecu to omogućeno od 14 do 20 sati utorkom, četvrtkom i subotom, a za starije od 9 do 13 sati ponedjeljkom, srijedom i petkom.

Takođe donesene su i neke naredbe koje stupaju na snagu 1., a traju do 15. maja.

Tako se naređuje obustava rada svih djelatnosti u tržnim centrima na području Federacije Bosne i Hercegovine izuzimajući trgovine prehrambenih i i higijenskih proizvoda, apoteke i veledrogerije.

S druge strane dozvoljava se rad trgovina na veliko i malo koje vrše promet svih vrsta proizvoda, uslužnih djelatnosti, malih obrta što znači da će od 1. maja raditi frizerski i kozmetički saloni, kao i srodne djelatnosti, odnosno svi mali obrtnici koji potpadaju pod Zakon o obrtu i srodnim djelatnostima.

(Klix)

ASHA prodaja vozila