Početna BiH Farmaceutske kompanije iz Sankt Peterburga planiraju izvoz u RS

Farmaceutske kompanije iz Sankt Peterburga planiraju izvoz u RS

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Farmaceutske kompanije iz Sankt Peterburga planiraju da isporučuju svoje proizvode u Republiku Srpsku, izjavio je jučer gubernator Peterburga Aleksandar Beglov tokom sastanka u ovom gradu sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

“Zajedno sa Predstavništvom Republike Srpske razmatramo pitanje isporuke farmaceutskih proizvoda peterburških preduzeća. Do kraja godine planiramo da održimo video-konferenciju o toj temi predstavnika Ministarstva zdravlja, Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske i peterburških proizvođača”, naveo je Beglov.

Kao jedan od primjera uspješne saradnje, Beglov je naveo saradnju peterburške kompanije “Rakurs-inženjering” sa Ministarstvom industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, saopšteno je na internet stranici gradske administracije Peterburga.

Po nalogu tog odjeljenja, kako se navodi, specijalisti iz Peterburga proveli su istraživanje i pripremili izvještaj o mogućnosti izgradnje hidrocentrala u Srpskoj na rijekama Vrbas, Bosna i Bistrica, a trenutno se završavaju pregovori o izboru investitora u ovom projektu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U saopštenju se navodi da predstavnici peterburške kompanije planiraju da posjete Republiku Srpsku i razgovaraju o tehničkim i finansijskim uslovima projekta.

Uspostavljena je i veza između peterburške Akademije za vode i banjalučke administracije, a Beglov je potvrdio spremnost Sankt Petrburga da primi na obuku specijaliste iz Republike Srpske, a pozvao je i predsta preduzeća “Vodovod” da posjete ovaj ruski grad radi pregovora sa preduzećem “Vodokanal Sankt Peterburga”.

Gubernator Peterburga je posebno istakao uspješnu saradnju u sferi zdravstva, navodeći da je tokom proteklih šest mjeseci nekoliko saradnika Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske stažiralo u peterburškom onkološkom centru i zajedno sa kolegama iz Rusije obavili nekoliko operacija.

Srna

ASHA prodaja vozila