fbpx

Facebook objavio razloge najvećeg pada u svojoj istoriji

Kompanija Facebook okrivila je “promjenu konfiguracije servera” u četvrtak za najveći pad te društvene mreže u njenoj istoriji, gdje su njene aplikacije prestale raditi širom svijeta.

Nestanak usluge trajao je najmanje 12 sati u više područja širom svijeta, a najveći udar bio je u Sjevernoj Americi i Evropi, prema podacima internetske stranice za praćenje rada stranica downdetector.com, javljaju agencije.

Nakon objave da ima problema u srijedu, Facebook je ostao bez komentara gotovo 24 sata prije nego što su objavili objašnjenje i izvinjenje.

“Juče, kao rezultat nove konfiguracije servera, mnogi korisnici su imali problema sa našim aplikacijama i uslugama”, objavio je Facebook na Twitteru.

“Riješili smo problem i naši se sistemi oporavljaju. Jako nam je žao zbog problema i zahvalni smo na Vašem strpljenju”, stoji u objavi, prenosi Investitor.

Nestanak je, vjeruje se, bio najveći u Facebookovoj istoriji, a koji sada broji oko 2,7 milijarde korisnika samo na glavnoj društvenoj mreži, uz još Instagram i aplikacije za poruke.

Kao i kod prethodnih nestanka, #FacebookDown je još jednom postao vrlo popularan ‘hashtag’ na konkurentnoj mreži Twitteru.

Bloomberg News je objavio da Facebook razmatra povrat novca oglašivačima čije poruke nijesu mogle biti poslate.

Biznisinfo

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila