Početna Prijedorski region Evropsko srebro za SKUD “Doktor Mladen Stojanović”

Evropsko srebro za SKUD “Doktor Mladen Stojanović”

ПРИЈЕДОР, 12. ЈУНА /СРНА/ - Фолклорни ансамбл Српског културно-умјетничког друштва /СКУД/ "Доктор Младен Стојановић" Приједор.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Folklorni ansambl Srpskog kulturno-umjetničkog društva “Doktor Mladen Stojanović” iz Prijedora osvojio je srebrnu plaketu na Evropskoj smotri srpskog folklora dijaspore i Srba u regionu.


Da je riječ o velikom podvigu, govori i podatak da je konkurencija bila jaka, pošto je u beogradskom Centru “Sava” nastupilo 56 učesnika sa 3 000 igrača iz 12 zemalja.

Iz SKUD-a je saopšteno da je stručni žiri, sastavljen od eminentnih stručnjaka iz oblasti folklora, visoko ocijenio nastup ansambla i njegovo izvođenje igre iz Gornjeg Visoka “Povedi oro, odoro”, koreografa Dajane Kostić, te odlučilo da srebrna plaketa bude dodijeljena Društvu iz Prijedora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik SKUD-a “Doktor Mladen Stojanović” Milena Marić Ciganović rekla je da je samo bod i po dijelio ovo društvo od zlatne plakete.

– Na sceni se osjetila velika energija i radost našeg, jednog od najmlađih, sastava na smotri. Iz publike se čulo da ne glumimo, već igramo punog srca – rekla je Ciganovićeva.

Umjetnički rukovodilac Ansambla Mladen Radić rekao je da su se igrači dugo pripremali za ove važne nastupe.
– U tom periodu bila nam je značajna svaka sugestija, svaki detalj i stručni savjet. Bilo je i naporno i teško, ali uspjeli smo da održimo pozitivnu atmosferu, bez nervoze i uz blago izraženu tremu, koja je dobra stvar u tim trenucima – dodao je Radić.

Sekretar SKUD-a Nebojša Aleksić najavio je da slijede gostovanje u Sloveniji, završni koncert, učešće u Festivalu “Kozarski etno” u Piskavici, zajedničko veče folklora sa gostima iz Beograda, koncert Ženskog hora “A vista” i učešće na festivalu u Grčkoj.

 

Srna

 

ASHA prodaja vozila