Početna Svijet Evropska država vraća rigorozne mjere: “Izvinjavamo se, pogrešna procjena”

Evropska država vraća rigorozne mjere: “Izvinjavamo se, pogrešna procjena”

Nizozemska vraća preporuku za rad od kuće zbog porasta zaraza koronavirusom, tek nekoliko tjedana nakon ukidanja mjera, rekao je premijer Mark Rutte parlamentu u srijedu.

Nizozemska je prošli petak ponovno uvela ograničenja za rad barova, restorana i noćnih klubova kako bi suzbila širenje zaraze među mladima, tek dva tjedna nakon što je ukinula mjere zatvaranja jer se smanjivao broj zaraženih.

Preporuka rada od kuće nije obvezna i odnosi se samo na one koji mogu raditi od kuće. Nizozemska je ukinula većinu mjera 26. juna jer je ubrzanim cijepljenjem naglo pao broj zaraza.

Zastupnicima parlamenta prekinuti su ljetni odmori zbog posebne rasprave o šesterostrukom skoku novih zaraza koje su u srijedu prešle 10.000, prvi put u pola godine.

“Vraćamo se staroj preporuci”, rekao je Rutte zastupnicima u srijedu, a citirao ga je novinski portal NU.nl.

Nizozemska vlada otkazala je višednevne festivale i događaje s mnoštvom ljudi u sklopu ograničenja koja će biti na snazi do 14. kolovoza.

Ova informacija stiže nakon što se jedan techno festival u Utrechtu pretvorio u veliko žarište koronavirusa, iako su posjetitelji na njega dolazili isključivo s covid potvrdama ili negativnim testovima. Festival se održao između 3. i 5. srpnja, a sada stižu vijesti kako se unatoč poduzetim mjerama opreza gotovo tisuću posjetitelja festivala zarazilo koronavirusom, a taj broj mogao bi i rasti.

Time je dovedena u pitanje svrhovitost covid potvrda koje, kako se čini, nisu garancija da njihovi vlasnici nisu prijenosnici zaraze.

Vlada je bila na udaru žestokih kritika zbog brzog ukidanja mjera ograničenja 26.juna

Premijer Mark Rutte se  ivzinio i spomenuo “progrešnu procjenu”.

ASHA prodaja vozila