Početna Politika Evo šta je Pavlović poručio nakon POTPISIVANJA OSTAVKE

Evo šta je Pavlović poručio nakon POTPISIVANJA OSTAVKE

Osoba sa fotografija koje gledate prethodnih dana, nije pravi Dalibor Pavlović i sve što mogu reći u tom smislu, je zaključak da su više sile uticale na mene i da mi je sada najbitnije što sam živ i što je moja porodica uz mene.

Ovo je naveo Dalibor Pavlović koji je nakon višednevne agonije na svom fejsbuk profilu obavijestio javnost da je jutros potpisao ostavku na mjestu gradonačelnika Prijedora.

– Moj nivo nije i nikada neće biti pljuvanje bilo koga. Istražni organi će odraditi svoj dio posla i istina će biti dostupna za javnost. Ali osjećam odgovornost, da naglasim da otkako radim kao gradonačelnik Prijedora, svako veče odlazim na spavanje s mislima, kako tako niska nasljeđena budžetska sredstva rasporediti na sve one građane i strukture koje su u stanju potrebe. A čovjek koji tako djeluje i nastupa, sebi ne može priuštiti scene nemorala i razvratništva, kakve su javno predstavljene javnosti sa jasnim ciljem destabilizacije SNSD-a i progresa koji smo u Prijedoru ostvarili – ističe on.

Dodaje da je Dalibor Pavlović isti onaj čovjek kakav je bio i kao direktor Fonda za zdravstvo, prije nego što ga je izabralo njegovo građanstvo za gradonačelnika Prijedora.

– Onaj čovjek, koji se danas pita šta se to moglo promijeniti da se u proteklih nekoliko dana, naši građani najbizarnije uznemire i izmanipulišu i da im se na zao i beskrupulozan način, onemogući vjera u bolju i svjetliju budućnost na kojoj smo svi zajedno radili i na kojoj radimo. To je ono što boli kreatore ovog nezamislivog scenarija: vrijeđanje intelekta i morala svih nas – poručuje on.

On je naveo da se prije svega, obraća svojoj porodici i rodbini, prijateljima, stranačkim kolegama i saborcima iz stranke i svim Prijedorčanima.

– Ovim putem želim da vas obavijestim, da sam jutros potpisao ostavku na mjestu gradonačelnika Prijedora. Hvala vam što ste se spontano organizovali i što ste me podržavali sve ove dane, kao i što ste mi pružili podršku dolaskom na jučerašnji skup. U trenucima koje proživljavam zajedno sa svojom porodicom, u trenucima u kojima s nevjericom posmatram dane iza sebe, jedino što sam shvatio je da mi je trenutno bitno, jesu isključivo zdravlje moje porodice i jak Prijedor. Prijedor kakvim smo ga krenuli graditi. Čvrst i jak, sa dobrom ekipom koja popravlja nešto što je rušeno 16 godina – poručio je on.

Pavlović navodi da način na koji su rušene dobre vrijednosti, najbolje ilustruje situacija u kojoj se našao i “čitav ovaj montirani proces”.

On kaže da će predloženom kandidatu SNSD-a i koalicije, pružiti svu moguću pomoć i podršku, a isto moli i Prijedorčane.

Pavlović je detaljno naveo i šta je sve uradila Gradska uprava tokom nepunih deset mjeseci njegovog mandata.

Pavlović je podnio ostavku nakon što su u javnost isplivale šokantne fotografije na kojima se vidi da prvi čovjek Prijedora ima puna usta tableta, leži u različitim toaletima pored wc šolje i povraća, kao i prepiske sa ženskom osobom u kojima navodi da će izvršiti samoubistvo.

Fotografije na kojima je Pavlović u skadaloznom izdanju, drži nož sebi na stomaku, te prepiske u kojima navodno tvrdi da će se objesiti u utorak je objavio na svom fejsbuk profilu aktivista SDS Marko Munjiza.

U četvrtak ujutru predsjednik SNSD Milorad Dodik tražio je da mu Pavlović do 12 sati podnese neopozivu ostavku jer se nije ogradio od sadržaja na fotografijama koji ne priliči njegovim godinama i funkciji.

Iz kabineta gradonačelnika su oko 13 sati i 10 minuta poslali saopštenje Pavlovića u kojem on navodi da prihavata prijedlog predsjednika SNSD Milorada Dodika.

Nakon par dana postalo je jasno da Pavlović nije podnio ostavku, a građani su se organizovali putem društvenih mreža, formirali grupu na fejsbuku POdrška za Pavlovića i organizovali skup podrške koji je u nedjelju veče održan na platou ispred Gradske uprave.

Pavlović je držao jednočasovni govor u kojem je naveo da mu je je namještena afera od strane opozicije, te naveo aktiviste SDS Marka Munjizu i Stanislava Liščinskog kao organizatore montirane afere.

Još na skupu Pavlović je reako da mora odmoriti mjesec dana i da će Prijedor u izbore, ali čekalo se do danas da zvanično podnese ostavku.

srpskainfo.com