Početna Zdravlje Evo koje stvari nam oslabljuju imunitet

Evo koje stvari nam oslabljuju imunitet

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imuni sistem čovjeka je satkan od različitih segmenata i on je zadužen za borbu protiv mikroba i bakterija kojima smo svakodnevno izloženi, a od posebne je važnosti jačati imunitet u vrijeme Corona virusa.

Iako je moguće jačati imuni sistem uključivanjem dobrih navika kao što su kvalitetna prehrana i dovoljno sna, postoje brojni neočekivani faktori koji mogu ugroziti vaš imuni sistem, bez obzira na to koliko se trudili ostati zdravi.

U nastavku vam donosimo 3 stvari koje oslabljuju imunitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pasivno pušenje
Druženje s članovima porodice koji puše može naštetiti vašem imunom sistemu. Istraživanje je pokazalo da izlaganje dimu svake godine ubije oko 600.000 ljudi i povećava rizik od akutnih respiratornih infekcija i hronične opstruktivne plućne bolesti (KOPB).

Redovno uzimanje antibiotika
Redovno inzistiranje na antibioticima i za najmanju infekciju može ugroziti čak i najzdraviji imuni sistem. Nedavno istraživanje koje su proveli istraživači s Harvarda, MIT-a i Instituta Wyss otkrilo je da antibiotici zapravo mogu djelovati protiv tijela i oslabiti način na koji imuni sistem čuva organizam.

Kontaminirane površine
Možda ćete svoj radni stol i telefon redovno održavati i čistiti, ali postoje mnoge druge stvari koje svakodnevno dodirnete, a koje mogu biti pune mikroba. Višekratna vrećica za kupnju, stepenice, pa čak i tuđa olovka mogu biti izvor mnogih bakterija. Iako se teško protiv ovoga adekvatno boriti, opremite se antibakterijskim čistačima za ruke i vlažnim maramicama.

ASHA prodaja vozila