Početna BiH Evo kakvo nas vrijeme očekuje tokom sedmice

Evo kakvo nas vrijeme očekuje tokom sedmice

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može pasti malo kiše na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C.

 

U utorak, 6.12.2022., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili pljuskom. Padavine su češće na području Hercegovine. U Bosni će se padavine premještati od jutarnjih sati sa zapada i sjevera prema centralnim i istočnim područjima sredinom dana i poslije podne. Vjetar slab, većinom južnog smjera. U sjevernim područjima sredinom dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje od 12 do 16°C.

U srijedu, 7.12.2022., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Vjetar slab, u Hercegovini jugo, a u Bosni vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

U četvrtak, 8.12.2022., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu od 7 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

U petak, 9.12.2022., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme kišom. Jače padavine se prognoziraju na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne povremeno slabija kiša. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu od 9 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C.