Početna Prijedorski region Evo kako bi trebala izgledati nova Patrija (FOTO)

Evo kako bi trebala izgledati nova Patrija (FOTO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremni radovi na obnovi robne kuće Patrija u centru Prijedora počeli su nedavno, dok se početak rekonstrukcije, nadogradnje i dogradnje ovog objekta očekuje u junu. Kako je za eKapiju rečeno iz grupacije MG Mind, koja je investitor i vlasnik Patrije, predviđeno je ulaganje oko 7 miliona KM.

– Od momenta kada izvođač radova, prijedorski Unijat-M, krene u rekonstrukciju, rok za završetak biće oko godinu dana. Nadamo da će od ljeta iduće godine robna kuća Patrija biti otvorena za sve građane Prijedora, kao i goste koji posjećuju ovaj grad – dodali su iz MG Minda.

Robna kuća Patrija nalazi se u centru Prijedora, na Trgu Majora Zorana Karlice i kako kaže autor projekta, arhitekta Bojan Šipka, to je jedna od najvažnijih lokacija u gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Projektom je predviđeno de se budući trgovački centar sastoji iz poslovnog dijela koji će činiti jedinstvenu cjelinu. Planirani sadržaji u poslovnom dijelu objekta su trgovina i uslužne djelatnosti – dodao je Šipka.

Ističe da će se bruto površina objekta povećati sa postojećih 7.700 na 9.550 m2.

– Funkcionalne cjeline su jasno podijeljene po etažama. U podrumu će biti market kom se pristupa sa Trga Majora Zorana Karlice, a u prizemlju su predviđeni prodajni prostori, odnosno trgovine, kafe i restoran. Prvi i drugi sprat su namijenjeni, takođe, za prodajne prostore, dok će na povučenoj etaži biti restoran, otvorena terasa i dječija igraonica.

Plan je da trgovački centar Patrija bude savremeno opremljen i organizovan sa mnogo različitih funkcija i sadržaja koji okuplja veliki broj ljudi.

– Parkiranje će biti riješeno kroz poseban projekat koji čini drugu fazu izgradnje, a to je parking garaža na dvije etaže i trg ispred pozorišta i Muzičke škole – objašnjava nam Šipka.

Kako dodaje, rekonstrukcijom RK Patrija u savremeni trgovačko-uslužni centar, izgradnjom garaže i trga ispred pozorišta i Muzičke škole, centar Prijedora će oživijeti i biće zaokružena urbanizacija pjesačke zone grada, odnosno centralne zone.

ASHA prodaja vozila