Početna Crna hronika Evo gdje je izvršen pretres i koga je uhapsila SIPA

Evo gdje je izvršen pretres i koga je uhapsila SIPA

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH danas su u Prijedoru uhapsili šest osoba zbog ratnog zločina.

“Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA, biti predata na dalju nadležnost Tužilaštvu BiH”, navode iz SIPA.

Podsjetimo, pretresi su obavljeni na osam lokacija, od kojih četiri u Trnopolju, dvije u Tomašici i po jedna u Prijedoru i Donjim Garevcima. Milan Škrbić potvrdio je da je njegov brat Dragan jutros uhapšen. Škrbići su, kažu, jutros doživjeli šok kada su pripadnici Sipe izvršili pretres u njihovoj porodičnoj kući u Trnopolju.

“Oni su došli jutros oko šest sati, a odavde su krenuli nešto prije 9. Pretresli su prizemlje u kojem moj brat živi i pomoćne objekte koje on koristi. Bio je to pravi šok za nas, moja supruga nije mogla otići na posao, a i kod mene je pritisak skočio i nismo mogli doći sebi”, govori vidno uznemireni Milan.

“Kako sam pročitao u naredbi Suda BiH, mog brata sumnjiče za zločine u logoru Trnopolje, u periodu od kraja maja do početka oktobra 1992. godine. Međutim, Dragan je teško ranjen u napadu na Prijedor 31. maja, bio je u bolnici preko dvadeset dana, poslije na rehabilitaciji u banji Mlječanici, a potom na kućnom liječenju. Cijelo to vrijeme za koje ga sumnjiče, on uopšte nije bio u doticaju sa logorom u Trnopolju, ali to izgleda ništa ne vrijedi”, kategoričan je Škrbić.