Početna Prijedorski region Evidentirano 247 krivičnih djela

Evidentirano 247 krivičnih djela

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redovnoj konferenciji za novinare koja je održana danas, 16.04.2020. godine, u Policijskoj upravi Prijedor i na kojoj su prezentovani rezultati rada za prva tri mjeseca tekuće godine, prisustvovali su načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović, načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Mikanović i načelnik Sektora policije Mario Milašin.

Ističući činjenicu da su proteklih mjesec dana aktivnosti Policijske uprave Prijedor, pored redovnih poslova i zadataka, usmjerene i na postupanje u skladu sa trenutnom situacijom nastaloj širenjem virusa korona, načelnik PU Prijedor je naveo da je na području koje operativno pokriva ova Uprava, tokom prva tri mjeseca 2020.godine, održano povoljno stanje bezbjednosti.
U prvom tromjesečju, ukupno je evidentirano 247 krivičnih djela, što je za 36 krivičnih djela odnosno 12% manje u odnosu na uporedni period prošle godine. Ukupan procenat rasvjetljenosti krivičnih djela u ovom periodu iznosi 88%, dok je rasvjetljenost krivičnih djela izvršenih po nepoznatom izvršiocu 66%.

Operativnom akcijom ”Egipat” koja je usmjerena na sprečavanje krijumčarenja migranata, u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, evidentirana su 2 krivična djela ”Krijumčarenje ljudi” počinjena od strane 4 lica. Akcija sprečavanja krijumčarenja migranata nastavlja se i u narednom periodu, a vidljiva je tendencija opadanja broja kretanja migranata za 34%. U izvještajnom tromjesečju kontrolisan je i evidentiran 171 ilegalan migrant, dok je taj broj za isti period prošle godine iznosio 259.
Iz oblasti privrednog kriminaliteta evidentirano je 21 krivično djelo sa pričinjenom materijalnom štetom oko 666.000,00 KM i pribavljenom protivpravnom imovinskom koristi u iznosu preko 584.000,00 KM.
U izvještajnom periodu iz oblasti zloupotrebe opojnih droga nadležnom tužilaštvu, podneseno je 14 izvještaja za 14 krivičnih djela, protiv 17 lica, a evidentirano je i 11 prekršaja. Oduzete su i određene količine opojne droge heroin, hašiš, marihuana i amfetamin, kao i sjemenke indijske konoplje, te tablete ekstazija.
Iz oblasti javnog reda i mira videntirano je 156 prekršaja, a narušavanja javnog reda i mira u većem obimu nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče stanja bezbjednosti saobraćaja na području Policijske uprave Prijedor, načelnik Vujanović istakao je da je u prvom tromjesečju ove godine evidentirano 4.450 prekršaja počinjenih kršenjem saobraćajnih propisa, što je za 35% manje u odnosu na isti period 2019.godine. Evidentirano je 189 saobraćajnih nezgoda, od čega 4 sa smrtnim posljedicama po lice, osam saobraćajnih nezgoda sa teškim tjelesnim povredama ili 27% manje u odnosu na prošlu godinu, kao i 44 nezgode sa lakšim tjelesnim povredama.

Iz saobraćaja su isključena 453 vozača od čega 392 zbog vožnje pod uticajem alkohola i 39 zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje. Na području Prijedorske regije i dalje se kontinuirano sprovode aktivnosti kontrole saobraćaja radarskim sistemom za automatsku kontrolu i dokumentovanje saobraćajnih prekršaja.

Ističući da je stanje bezbjednosti na području PU Prijedor zadovoljavajuće, načelnik Sretoja Vujanović apelovao je na sve građane da se ponašaju u skladu sa propisima i trenutnim mjerama koje se odnose na sprečavanje širenja virusa korona u Republici Srpkoj.

ASHA prodaja vozila