Početna Biznis Euro Stil ušao u OBI markete u Austriji i Sloveniji

Euro Stil ušao u OBI markete u Austriji i Sloveniji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Euro Stil, firma kćerka Hifa Oil i lider u distribuciji drvnih energenata na tržištu BiH, ušao je sa svojim proizvodima u OBI markete u Austriji i Sloveniji. Osim toga, Euro Stil je povećao obim poslovanja za 20 posto u protekloj 2019. godini, navodi se u obraćanju javnosti kompanije sa sjedištem u Doboju povodom uspješnog okončanja poslovne godine.

Kao jedan od razloga za ovo značajno povećanje prometa u kompaniji navode uvođenje novog programa drvnih energenata – drvo u vreći i kutiji, kao i potpala u vrećici i kutiji. Ovaj novi asortiman Euro Stila postao je za kratko vrijeme veoma tražen prije svega na tržištima zemalja EU.

Također, prošle godine Euro Stil je dobio prestižni ENplus® certifikat A1 i A2 kvalitete, i to kao prvi bosanskohercegovački trgovac peletom, a što je dodatno podiglo razinu konkurentnosti Euro Stila na tržištu EU. Radi se o posebnoj klasi kvaliteta sa strožijim zahtjevima prema evropskim i međunarodnim standardima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planom kompanije za 2020. godinu planirano je povećanje prodaje na tržištu EU, zatim uvođenje novih proizvoda, te usvajanje novih standarda poslovanja. Naime, Euro Stil će u cilju daljeg jačanja konkurentnosti raditi prije svega na dobijanju certifikata FSC CoC “Forest Stewardship Council” standarda koji će ga i definitivno lansirati u najpouzdanije dobavljače drvnih energenata za domaće i tržište EU u ovom dijelu Evrope.

I u drugom segmentu poslovanja – distribucija primarnih poljoprivrednih proizvoda, Euro Stil je povukao važne poslovne poteze, kao što su pokretanje maloprodaje i veleprodaje voća i povrća. Sa značajnim kapacitetom hladnjače u ovom dijelu zemlje, Euro Stil se i ovdje nametnuo kao važan tržišni faktor stabilizacije snabdijevanja hranom.

ASHA prodaja vozila