Početna Prijedorski region EPIDEMIOLOŠKE MJERE ZA MUZIČARE STROGE I NELOGIČNE

EPIDEMIOLOŠKE MJERE ZA MUZIČARE STROGE I NELOGIČNE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema odluci Republičkog štaba za vanredne situacije, od 1. marta dozvoljena je muzika uživo u ugostiteljskim objektima, ali uz poštovanje određenih epidemioloških mjera, koje je, kako muzičari kažu, gotovo nemoguće ispoštovati. S obzirom na to, malo je onih koji planiraju da se vrate na binu. Osmi mart jedan je od onih dana u godini kada su muzičari imali najviše posla. Ove godine situacija je potuno drugačija. Bez obzira što je dozvoljena muzika uživo, epidemiološke mjere su, kažu muzičari toliko stroge i nelogične, da ih rijetko ko može ispoštovati. Zato, mnogi od njih o svirakama još ne razmišljaju.

Marinko Todoran-Kajin ističe da oni ništa ne dobijaju sa tim, jer mjere, između ostalog zabranjuju gostima da plešu i jevaju. Njegovo mišljenje dijeli i Nebojša Aleksić, potpredsjednik estrade Republike Srpske.

– Prvo i osnovno veoma je teško ispostovati predviđenu distancu među samim muzičarima, pa tek onda prema publici, i svi oni koji imaju male kafiće ne mogu obezbjediti 50 kvadrata samo za orkestar – kategoričan je Aleksić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svega ovoga i najveći broj ugostiteljskih objekata otkazao je svirke, koje su bile planirane povodom osmog marta, Dana žena. S obzirom na to da je epidemiološka situacija pogoršana, načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja, Milica Otković apeluje na građane da budu maksimalno odgovorni. I prema sebi i prema drugima.

-Što  se tiče održavanja muzike držimo se prpeoruka i preporučujem onako kako Institut za javno zdravstvo RS nalaže – ističe Otković.

Činjenica je da nam slavlja nedostaju, ali zdravlje je, ipak na prvom mjestu. Zato budite odgovorni i poštujte preporuke nadležnih.

KV

 

 

ASHA prodaja vozila