Početna Vijesti Enis Bešlagić savjetuje Bakira Izetbegovića da ne ide na biro

Enis Bešlagić savjetuje Bakira Izetbegovića da ne ide na biro

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glumac Enis Bešlagić rekao je sinoć da Bakiru Izetbegoviću, predsjedniku Stranke demokratske akcije, ne savjetuje da se prijavljuje na biro za nezaposlene nakon mandata u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine.Izetbegović je, podsjećamo, za nedavno rekao da će se prijaviti na biro što je tada izazvalo brojne reakcije, a slučaj je sada komentarisao i jedan od najpopularnijih glumaca u BiH.

Bio je zaposlenik Kamernog teatra 55 u Sarajevu. Stigla je ponuda iz Slovenije.

– Imao sam platu 650 maraka i dobio sam da snimam Našu malu kliniku u Ljubljani. Nisam znao kako će ta serija proći, bio sam potpuno nepoznata činjenica. Tako da, ja sam tada morao biti prisiljen da dam otkaz, nisam dobio mogućnosti i na da godišnji uzmem neplaćeno. Rekao sam, ja bih da otkaz i išao na biro – rekao je glumac gostujući na N1.Ubrzo je stiglo neugodno iznenađenje.

– Prošlo su dva mjeseca i javljaju mi iz Sarajeva da me jedna teta skinula s biroa jer me vidjela da snimam. Rekao sam da mi to treba za zdravstveno i socijalno jer nigdje nisam prijavljen. Rekao sam da to radim honorarno i imam 350 evra po epizodi, a 22 epizode snimim godišnje. I nemam ništa od repriza. Ali ja sam znao da ako bude dobro da će meni donijeti posao dalje – rekao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Enis je je nakon svog lošeg iskustva na birou dao jedan savjet Bakiru Izetbegoviću.

– Ne savjetujem Bakiru da ide na biro jer mogli bi ga skiniti ako ga nađu. Ima teta zafrkana – dodao je on.

ASHA prodaja vozila