Početna BiH „Elektrodistribucija“ Pale zalaže imovinu da dobije pet miliona KM

„Elektrodistribucija“ Pale zalaže imovinu da dobije pet miliona KM

„Elektrodistribucija“ Pale pokušaće iduće sedmice da se zaduži za pet miliona maraka prodajom obveznica na Banjalučkoj berzi i tako obezbijedi novac za plaćanje dobavljača i za razvoj i rekonstrukciju mreže. Za kredit su spremni da založe imovinu od 8,5 miliona KM.

Ovo elektrodistributivno preduzeće spremno je da se za pet miliona zaduži na period od pet godina i da plati kamatu od 4,2 odsto.

Pored mjenica, kao garanciju će dati i upis hipoteke na nekretninama „Elektrodistribucije” u Palama, te objektima u Sokocu, Rogatici, Istočnom Novom Sarajevu, kao i na upravnim zgradama hidrocentrala „Mesići” i „Bogatići“, ukupne vrijednosti 8,5 miliona KM.

Javni poziv za upis i uplatu prve emisije dugoročnih korporativnih obveznica javnom ponudom svim domaćim i stranim, fizičkim i pravnim licima objavljen je danas.

„Pozivaju se sva zainteresovana fizička i pravna lica da učestvuju u javnoj ponudi prve emisije obveznica. Broj i nominalna vrijednost obveznica: 5.000 obveznica, pojedinačne nominalne vrijednosti 1.000 KM, ukupne nominalne vrijednosti 5.000.000 KM“, istakli su u „Elektrodistribuciji“.

Dospijeće emisije je pet godina, a kamatna stopa iznosi 4,20 odsto na godišnjem nivou.

„Anuiteti se isplaćuju polugodišnje i to na način da će se u prva tri anuiteta isplaćivati samo kamata, dok će se narednih sedam anuiteta isplaćivati glavnica i pripadajući dio kamate u jednakim polugodišnjim anuitetima“, naveli su u „Elektrodistribuciji“.

Početak upisa i uplate obveznica zakazan je 16. mart 2022. godine i trajaće 30 dana.

Emisija će se smatrati uspješnom ako bude upisano i uplaćeno minimalno 60 odsto obveznica.

Podsjećamo, portal CAPITAL je još krajem prošle godine pisao kako „Elektrodistribucija“ Pale ide u zaduženje od pet miliona marka.