Početna Prijedorski region Edukativna predavanja za učenike na temu bezbjednog korištenja interneta

Edukativna predavanja za učenike na temu bezbjednog korištenja interneta

Načelnik Odjeljenja za policijsku obuku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Aleksandar Miladinović i policijski službenici Policijske uprave Prijedor za učenike u osnovnim školama u Trnopolju i Petrovu održali su predavanja na temu prevencije štetnih uticaja društvenih mreža.

Tokom predavanja učenici su upoznati o bezbjednosnim rizicima i
opasnostima korištenja društvenih mreža, gdje im je predočeno poželjno i podrazumjevano ponašanje na internetu, kao i načini zaštite vlastite aktivnosti tokom korištenja društvenih mreža.
Cilj edukacije je podizanje svijesti o bezbjednosnim rizicima i opasnostima korištenja društvenih mreža, ali i upoznavanje sa mehanizmima zaštite uređaja kojima se pristupa internetu kao što su mobilni uređaji, računari, i tableti.

Kroz edukativna predavanja učenici su savjetovani da pravovremeno reaguju u slučajevima postojanja opasnosti ili rizika da postanu meta krivičnog djela putem interneta, te da o tome obavjeste roditelje ili punoljetne osobe koje će dalje adekvatno postupiti u cilju spriječavanja negativnih posljedica.
Savjeti o postupanju u slučajevima susretanja sa oblicima visokotehnološkog kriminaliteta mogu se pronaći na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Odjeljenje za visokotehnološki kriminalitet.

https://mup.vladars.net/lat/index.php?vijest=vtk