Borit ću se za djecu dok sam živ, to je jučer za “Avaz” drhtavim glasom izjavio 53-godišnji Edin Džafić iz Breze.

U javnost je dospjela njegova emotivna priča kada je ostao sam s četvero unučadi. Njegov sin i snaha napustili su trojicu dječaka i djevojčicu nakon nesuglasica u braku.

Djeca su uzrasta od jedne, tri, četiri i šest godina. Mališani ne znaju za svađu i nesuglasice, ali utjehu su pronašli u dedinom zagrljaju.

 

Zahvalan na svemu

– Sin i snaha su se posvađali, a stanovali su na spratu iznad nas. O svemu su bili obaviješteni i njeni roditelji. Dolazila nam je i socijalna služba – priča nam tiho Džafić.

Ipak, zahvalan je Bogu na svemu što ima. Kaže da živi u dobrim uvjetima.

– Dok sam živ, djeci neće ništa faliti. Dok su ona kod mene i dok je ovih mojih deset nokata, djeci neće ništa faliti – kaže Džafić.

Dodao je da njegov sin sada stanuje u Ilijašu, a snaha je u Budvi, gdje i radi. Istakao je da sin i snaha uplaćuju novac za djecu.

Kako kaže, djecu čuva već godinu i svakodnevno se brine o njima, zajedno sa svojom suprugom.

– Sin zove, donese kad ima. Snaha uplati kad može. Ne mogu lagati. Sada se brinem o njima, a do kada, vidjet ćemo. Nije mi teško. Normalno, fali mi sin – priča tužno Džafić.

Istakao je da je pošten te da nikada neće reći ružnu riječ ni za koga. Spomenuo je da djeca često pitaju za roditelje, kada će im majka doći, a on ih utješi.

 

Roditeljska ljubav

– Djeci nedostaje majčina i babina ljubav. Trudit ću se, ali im ne mogu pružiti ljubav kao oni. Meni djeca ne smetaju. Dok je mene, djeca će imati sve – ističe Džafić.

Dodaje da mu komšije rado pomognu i upitaju je li im potrebna pomoć.

– Ona je za mene moja nevjesta i uvijek će biti – kaže Džafić za snahu.

Krokodilske suze

– Ja sam radio u garaži, kombi sam farbao. Telefon mi je zazvonio, zvao me prika. Žena mi je rekla: „Djeca su ti sama kod kuće.“ Zatekao sam ih same. Djeca su od plača bila sva plava. Šta ću, uzeo sam ih, odveo ih na sprat i presvukao. Nisu djeca kriva nizašta – kaže Džafić.