Policijski službenici policijskih stanica Kozarska Dubica (Bosanska Dubica) i Bosanski Novi (Novi Grad), dana 27.12.2021. godine, lišili su slobode dva lica zbog počinjenih krivičnih djela ”Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”.

Osumnjičeni N.V. iz Novog Grada se tereti da je oko 00,05 časova u ugostiteljskom objektu u Novom Gradu odbio postupiti po izdatom naređenju policijskih službenika, a potom fizički nasrnuo na policijskog službenika nanijevši mu tjelesne povrede. Prilikom lišenja slobode i transporta, osumnjičeni je pružao otpor, a oštetio je i službeno vozilo Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, čime je počinio krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.

U Kozarskoj Dubici slobode je lišen M.U. iz Kozarske Dubice, nakon što je intervencijom policijskih službenika po prijavi narušavanja javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu oko 03,20 časova, odbio postupiti po naređenju i fizički narsnuo na policijskog službenika, nanijevši mu tjelesne povrede. Nakon lišenja slobode, M.U. je počinio i krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ oštetivši unutrašnjost prostorije za smještaj lica lišenih slobode u Policijskoj stanici Kozarska Dubica.

Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv osumnjičenih lica biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela ”Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti” i Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.