Početna Biznis Dva bh. grada u utrci za investiciju od 40 miliona eura

Dva bh. grada u utrci za investiciju od 40 miliona eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Privrednik iz Poljske Bogdan Damagala boravio je nedavno u drugoj posjeti Derventi i tom prilikom razgovarao je o mogućnostima privredne saradnje sa načelnikom opštine Miloradom Simićem i njegovim saradnicima, te ministrom rudarstva i energetike Republike Srpske Petrom Đokićem.

Ova posjeta je u najvećoj mjeri zasluga Petra Kuzmanovića, Dervenćanina koji živi i radi u Poljskoj, i glavna je spona između Dervente i Damagala.

Kuzmanović je otkrio više o potencijalnoj investiciji. Damagala je, naime, vlasnik preduzeća „Djchem Chemicals”, koje se bavi i proizvodnjom komponenti za automobilske gume.

– Bogdan Domagala to je moj priatelj i komšija sa kojim dobro sarađujem u različitim poslovima. Moj želja je bila da posjeti Derventu i ja sam ga informisao o našem gradu, porezima i radnoj snazi. Na sastanku sa Damagalaom dobio sam pozitivan odgovor da želi da investira na području Republike Srpske čak četrdeset miliona eura. To je prva investicija u inostranstvu, a novi pogon bi proizvodio komponente za gume koje bi izvozio u Sjedinjene Američke Države – otkrio je Kuzmanović za Derventa Cafe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konkurencija Derventi je, kako saznaje Derventa Cafe, distrikt Brčko.

ASHA prodaja vozila