Početna BiH Duratović razgovarao sa generalnim konzulom Republike Turske

Duratović razgovarao sa generalnim konzulom Republike Turske

Potpredsjednik NSRS Mirsad Duratović razgovarao je danas, sa generalnim konzulom Republike Turske u Banjaluci Oguzom Kiličem.

Na sastanku je bilo riječi o jačanju saradnje u oblasti ekonomije, trgovine i turizma između Republike Turske, i i Bosne i Hercegovine, kao i o intenziviranju saradnje Narodne skupštine Republike Srpske i potpredsjednika Duratovića sa Generalnim konzulatom Republike Turske u Banjaluci.

Sagovornici su istakli važnost uspostavljanja direktne avio-linije Banjaluka–Istanbul radi unapređenja trgovinskih i turističkih veza, te jačanja privrednih aktivnosti i dovođenja novih turskih investitora u zemlju.

Potpredsjednik i generalni konzul Republike Turske razgovarali su i o rješavanju pitanja povratničke populacije u administrativnoj jednici RS. Ovom prilikom, potpredsjednik Duratović zahvalio se Republici Turskoj i turskom narodu na nesebičnoj pomoći i brojnim projektima, koji su realizovani posredstvom Turske agencije za koordinaciju i saradnju (TIKA).

Duratović je rekao da očekuje povećanje turskih ulaganja, jer je iskazana spremnost Turske za daljom ekonomskom saradnjom.