Podpredsjednik NSRS Mirsad Duratović preksinoć je u Beču,  prisustvovao tradicionalnom iftarskom druženju – skupu bosanskohercegovačkih privrednika u ovom gradu.

Na skupu su prisustvovali uspješni bosanskohercegovački privrednici iz Austrije, predstavnici udruženja i Ambasade Bosne i Hercegovine u Beču, a organizator iftara je bio Hurem Avdić, član Uprave kompanije „Niederösterreiche Versicherung“.

U uvodnom obraćanju je naglašeno da su cilj i svrha ovog skupa umrežavanje, saradnja i unapređivanje ekonomskih i političkih odnosa između dijaspore u Austriji, koja je uspješna u ovoj zemlji, sa maticom – Bosnom i Hercegovinom.

Posebno je naglašeno da su svi privrednici i učesnici tradicionalnog skupa prije više od dvije decenije bili izbjeglice, te da su danas uspješni u svojim poslovima u Austriji.

Iftaru su prisustvovali Sevlid Hurtić  ministar za ljudska prava i izbjeglice i potpredsjednik RS Ćamil Duraković, ministar-savjetnik u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Beču Šaban Forić, zamjenik gradonačelnika Traismauera Admir Mehmedović, predsjednik Udruženja iz Bosne i Hercegovine na području Austrije „Consilium Bosniacum“ Damir Saračević, ali i mnogi drugi vlasnici uspješnih kompanija.