Početna Prijedorski region Dubica: Zaustavili širenje virusa, oprez i dalje neophodan

Dubica: Zaustavili širenje virusa, oprez i dalje neophodan

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjere na sprečavanju širenja virusa Korona u Kozarskoj Dubici daju dobre rezultate, konstatovano je na posljednjem sastanku Štaba za vanredne situacije.

-Stabilizovana je epidemiološka situacija, mi dest dana nemamo nove oboljele. Zadovoljni smo ponašanjem naših građana koji poštuju mjere i preporuke, zabranu kretanja, policijski čas i druge odluke – rekao je Radenko Reljić, komandant Štaba za vanredne situacije.

Reljić je posebno naglasio rad ljekara, medicinskog osoblja i drugih službi Doma zdravlja, koji su u direktnom kontaktu sa pacijentima, ali i rad preduzeća i pojedinaca angažovanih na provođenju odluka Štaba za vanredne situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica konstatovao je da broj pacijenata koji se javljaju Domu zdravalja sa nekim od simptoma infekcijom virusa korona opada, a da je 75 osoba pod epidemiloškim nadzorom.

Na osnovu odluke republičkog Štaba za vanredne situacije i republičke uprave Civilne zaštite, iz karantina u Kozarskoj Dubici u prethodna dva dana u kućnu izolaciju premješteno je 17 osoba. Oni su u karantinu proveli više od sedam dana, testirani i dobili negativne rezultate.

U karantinu u Osnovnoj školi “Sveti Sava” sada boravi 19 Dubičana. Na osnovu zaključka Štaba za vanredne situacije kapacite tog karantina biće povećan za 20 kreveta, uz podršku Republičke uprave za civilnu zaštitu.

Iz sistema epidemiološkog nadzora u Kozarskoj Dubici izašle su 344 osobe a očekuju se nalazi testiranja na prisustvo virusa Korona za devetoro.

srpskainfo.com