Početna Prijedorski region Dubica: Za 200 poljoprivrednika podijeljeni paketi za proljećnu sjetvu

Dubica: Za 200 poljoprivrednika podijeljeni paketi za proljećnu sjetvu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 200 poljoprivrednika sa područja opštine Kozarska Dubica podijeljeni su paketi za proljećnu sjetvu, koje je obezbijedilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Ovi poljoprivredni paketi dovoljni su za sjetvu na pola dunuma zemlje. Paket se sastoji od sjemenskog krompira, vještačkog đubriva, sjemena povrća.

Darjan Babić, načelnik opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove kazao je da su paketi namijenjeni siromašnijim porodicama, bez redovnih mjesečnih primanja ili višečlane porodice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Paketa ima dovoljno, biće uručeni svima sa spiska, tako da i ova podjela protekne bez stvaranja većih gužvi. Uvjeren sam da je ovo još jedan korak pomoći stanovništvu ugroženom pandemijom virusa Korona – izjavio je Babić.

Radenko Reljić, načelnik Kozarske Dubice rekao je za Srpskainfo da je ovo jedna od brojnih humanitarnih akcija, kojim su institucije Republike Srpske pokazale razumijevanje za potrebe svih stanovnika, bez obzira kojoj kategoriji pripadaju i gdje žive.

srpskainfo.com