Početna Prijedorski region Dubica: U završnoj fazi izgradnja zgrade sa 15 stanova

Dubica: U završnoj fazi izgradnja zgrade sa 15 stanova

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić potvrdio je danas da su u Kozarskoj Dubici, u okviru projekta CEB dva, u završnoj fazi radovi na izgradnji stambenog objekta sa 15 stanova.

Lučić je, nakon sastanka sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Radenkom Reljićem i opštinskim zvaničnicima, rekao da se realizacijom tog projekta zatvaraju kolektivni centri u toj opštini.

“Razgovarali smo i o vidovima pomoći vjerskim zajednicama i ministarstvo će dodijeliti pomoć od 3.000 KM i pravoslavnoj i islamskoj vjerskoj zajednici u Kozarskoj Dubici”, rekao je Lučić novinarima.

On je naglasio da će u budućnosti više sarađivati sa opštinom Kozarska Dubica u smislu realizacije dogovorenih projekata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac zahvalio je Lučiću na posjeti opštini Kozarska Dubica, tokom koje je obišao i “Spomen-područje Donja Gradina”.

“Smatram da svaki zvaničnik sa nivoa Republike Srpske i BiH, koji dođe u Kozarsku Dubicu, treba da ode u Donju Gradin”“, rekao je novinarima Banjac.

Banjac je precizirao da je suština posjete Lučića Kozarskoj Dubici buduća realizacija projekta izgradnje zgrade za socijalne kategorije, sa 35 stambenih jedinica, a da se realizacija tog projekta očekuje tokom naredne dvije godine.

“Riječ je o sredstavima koja dolaze iz međunarodne zajednice, a jako nam je značajna podrška ministra Lučića, republičkog Sekretarijata za izbjegla i raseljena lica i Vlade Republike Srpske”, rekao je Banjac.

On je dodao da je tokom današnjeg sastanka dogovorena i pomoć vjerskim zajednicama u Kozarskoj Dubici, te drugi vidovi pomoći i u toj oblasti.

“Kandidovali smo već ove godine projekte uređenja infrastrukture, odnosno asfaltiranja ulica u izbjegličkom naselju Petar Pecija, i mislim da će ti projekti, kao i prethodnih nekoliko godina, biti uspješno realizovani i ove godine”, rekao je Banjac.

On je naglasio da zbog teške finansijske situacije Kozarska Dubica mora da koristi sve mogućnosti koje nude projekti i vidovi pomoći sa različitih nivoa vlasti i ocijenio da rukovodstvo opštine na čelu sa načelnikom Reljićem to uspješno čini.

Reljić je rekao da je tokom sastanka informisan o mogućnostima realizacije projekata iz nadležnosti Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara, zahvaljujući kojem je u Kozarskoj Dubici izgrađena stambena zgrada za 15 lica iz izbjegličke kategorije.

“Nadam se da ćemo useljavanja vršiti već početkom jeseni”, rekao je Reljić i naglasio da zahvalnost u realizaciji tog projekta opština duguje i Banjcu.

Reljić je naveo da i u budućnosti očekuje kvalitetnu saradnju i realizaciju projekata iz nadležnosti Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, koji su usmjereni na poboljšanje položaja socijalnih i ugroženih kategorija u Kozarskoj Dubici.

Srna