fbpx

Dubica: Tijelo vozača cijelu noć bilo pod traktorom

Drago Đenadija (81), čije je tijelo u srijedu oko 11 časova pronađeno ispod traktora u mjestu Međuvođe, opština Kozarska (Bosanska) Dubica, poginuo je veče ranije, kada se ta radna mašina prevrnula dok je poznanicu Slavicu J. (68) vraćao kući, saznaju “Nezavisne”.

Zbog ove tragedije muk je zavladao u cijelom selu, gdje stradalog starca opisuju kao pravog domaćina i vrijednog komšiju.

“Tog dana Slavica je radila kod Đenadije. Njegova supruga je teško bolesna i pomagala im je Slavica u prebiranju kukuruza. Kada su završili s poslom, vraćao ju je kući. On je vozio traktor deutz, a Slavica je sjedila na poluprikolici”, otkrivaju izvori “Nezavisnih”.

Kako dodaju naši sagovornici, nekoliko momenata prije nego što je Slavica trebalo da siđe sa poluprikolice, Drago je okretao traktor da bi se potom vratio svojoj kući.

“Međutim, sletio je u jarak i prevrnuli su se i traktor i poluprikolica. On je ostao prikliješten ispod traktora, a Slavica se uspjela izvući ispod poluprikolice. Ona ima lomove. Polomljena joj je i ruka. Tako, teško povrijeđena, otišla je kući”, pojašnjavaju naši sagovornici.

Slavica je potom, kako saznajemo, telefonom zvala Draginu suprugu.

“Međutim, toj ženi je telefon bio nedostupan. Uspjela je da je dobije tek oko 23.30 i da joj kaže šta se desilo”, pojašnjava izvor “Nezavisnih”.

Ujutru, pored mjesta gdje je traktor sletio i prevrnuo se, prolazio je jedan mještanin.

“Vidio je tijelo ispod traktora i odmah alarmirao policiju. Policajci su došli na mjesto tragedije, a kasnije su kod kuće pronašli Slavicu, koja uprkos lomu ruke nije ni išla doktoru”, ističu naši sagovornici.

Mještani smatraju da je Drago Đenadija najvjerovatnije stradao zbog neispravnosti traktora.

“Pritom treba na umu imati i njegove godine. Iako su ga godine stigle, uvijek se kretao, radio. Slavica je prijatelj porodice Đenadija. Često im je pomagala. Tog dana su čistili i prebirali kukuruze. Drago ima petoro djece. On je penzioner, a nekad je bio direktor ogranka jedne firme”, kažu mještani.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila